Motosport

MotoGP: Smith i Crutchlow produžili ugovore

UvodnaSmithiCrutchlow

Uoči VN Velike Britanije, dva su britanska vozača potpisala „status quo" za iduću sezonu.

 

Iako se sada čini sasvim normalnim da je Bradley Smith produžio ugovor s Tech3 Yamahom, a Cal Crutchlow s LCR Hondom, oko sudbine oba vozača su se provlačile brojne špekulacije sve do trenutka stavljanja potpisa.

 

Posebno je neizvjesna bila situacija sa Smithom, koji je ove sezone napokon opravdao svoj status MotoGP vozača, pa tako drži 5. mjesto u ukupnom poretku, najbolji je među „privatnicima", a uz to je imao važnu ulogu u pobjedi Yamahe na 8h Suzuke. No, prvo je jednogodišnji produžetak suradnje dobio njegov timski kolega Pol Espargaro, koji nema tako dobru sezonu, ali ima ugovor izravno s Yamahom. On je stavio svoj potpis još u Indianapolisu, dok se Smith znojio sve do okupljanja u domaćem Silverstoneu prije nego je i njemu momčad Tech 3 odlučila produžiti ugovor na još godinu dana.

 

S Crutchlowom je situacija bila utoliko drugačija što je on dobrovoljno koketirao s drugim momčadima, preplašen time što je LCR usred sezone ostao bez glavnog sponzora, a vjerojatno i obeshrabren sporim privikavanjem na Hondu, s kojom je osvojio jedno treće mjesto, ali je istovremeno tek deveti u ukupnom poretku. Sada je potvrđeno da Crutchlow ostaje u momčadi LCR, koja će, čini se, iduće sezone vjerojatno ponovo imati samo jednog vozača, pa će tako Honda morati pronaći mjesto svom štićeniku Jacku Milleru u nekoj drugoj momčadi.

 

Iako još postoji mnoštvo nepoznanica u donjoj polovici poretka, već sada je jasno da će sve najbolje momčadi zadržati iste vozače. Zapravo, među prvih dvanaest vozača u ukupnom poretku, samo još Petrucci nije obnovio ugovor sa svojom momčadi, a dojma smo da je i on zaslužio nastavak borbe s Pramac Ducatijem.

Smith

 

Crutchlow

fbmp ytmp imp