Motosport

Moto2 motocikl MV Aguste

MV Agusta Moto2 1 mala

Znamo od ranije da MV Agusta 2019. ulazi u Moto2 prvenstvo. Sad smo doznali i nešto više.

Pisali smo već o tome da će se MV Agusta povući iz Superbike prvenstva te se 2019. godine, uz pomoć svježeg ruskog kapitala i momčadi Forward Racing, prebaciti u Moto2 kategoriju. Sad su objavljene i prve računalne fotografije njihova Moto2 motocikla, koji bi tijekom srpnja trebao odraditi i prva testiranja na natjecateljskoj stazi.

Budući da momčad Forward Racing ove godine koristi Suter motocikle, koje je obećala i razvijati, postojala je bojazan da će od MV Aguste biti samo naljepnice ispod kojih će se skrivati aluminijski okvir švicarskog konstruktora. No, ovaj prvi službeni prikaz toga kako bi Moto2 motocikl trebao izgledati otkriva da se radi o autentičnom proizvodu MV Aguste, kod kojeg Suter ima tek savjetodavnu ulogu. Naime, jasno se vide cijevi rešetkastog čeličnog okvira, donekle sličnog onom iz Supersport modela F3 675, dok s druge strane, umjesto jednoruke gledamo klasičnu stražnju vilicu, koja predstavlja čvršće rješenje.

Jasno, MV Agusta ima itekako bogatog natjecateljskog iskustva s trocilindričnim F3 675, a posao u razvoju Moto2 motocikla im olakšava i to što od iduće godine Moto2 formula prelazi na korištenje Triumphovog trocilindričnog agregata. To ne znači da će im posao biti lagan i da će već u prvoj sezoni ganjati 39. vozačku i/ili 38. konstruktorsku titulu, ali barem ne moraju krenuti baš od potpuno praznog lista papira.

Kao zgodan detalj spominjemo otvor za zrak na njušci motocikla, koji svojom formom kao da prati oblik romboidnog prednjeg svjetla, te tako odaje počast modelu F3, ali i ostalih oklopljenim motociklima MV Aguste. Dakako da će se do početka iduće sezone dosta toga promijeniti u konstrukciji i dizajnu motocikla, no već se i po ovom dosad viđenom može reći kako veseli povratak MV Aguste u svjetsko motociklističko prvenstvo nakon 42 godine pauze.

MV Agusta Moto2 2

fbmp ytmp imp