Motosport

Travis Pastrana kao Evel Knievel

history airs 3 hour live event evel live

Pastrana je odao počast Knievelu tako što je oborio njegove rekorde u preskakanju automobila, autobusa i fontane.

Ako postoji „celebrity“ u moto svijetu, onda je to neustrašivi akrobat Travis Pastrana, koji je u Las Vegasu reinkarnirao pothvate slavnog kaskadera zvanog Evel Knievel. Pod budnim kamerama TV kanala History, Pastrana je s Indianom FTR 750, koji je inače stvoren za dirt-track utrke, prvo preskočio 52 prešanih automobila, oborivši tako Knievelov rekord od 50 automobila. Knievel je svojedobno preskočio i 14 autobusa, pa je Pastrana preskočio njih 16, preletjevši pritom 58 metara.

Ipak, centralna akrobatska točka te nedjelje bilo je preskakanje fontane kod Caesars Palacea, koju je Evel Knievel preletio prije 50 godina i pritom pao te umalo izgubio život. Budući da se Caesars Palace u međuvremenu malo proširio, Pastrana je imao bitno skraćeni zalet tijekom kojeg je morao ubrzati do 110 km/h kako bi mogao preskočiti fontanu. Pred 25.000 okupljenih ljudi, te u grafikama na kožnom kombinezonu i kacigi u stilu onih koje je proslavio Evel Knievel, Travis Pastrana nije imao nikakvih problema u letu i savršeno je doskočio na rampu.

Fotografije možete pogledati u donjoj galeriji, dok video njegovog skoka preko fontane možete pogledati OVDJE, preko 16 autobusa OVDJE, a preko 52 olupine s auto otpada OVDJE.

fbmp ytmp imp