Motosport

MXGP: Cairoliju ukupna pobjeda, ali Gajser se vraća

19 02 mxgp start vel brit

 

Svjetsko motocross prvenstvo se vratilo u Europu, gdje ostaje do ljeta. Čuvena staza Matterley Basin u Engleskoj, proteklog je vikenda bila domaćin druge utrke prvenstva.

 

MXGP: Cairoli i Gajser na zasebnoj razini

Slovenac Tim Gajser najbržim vremenima treninga i pobjedom u kvalifikacijskoj utrci pomeo je konkurenciju u subotu. A sve se činilo kako će i nedjeljne vožnje biti Gajserove.

Prvu vožnju je Antonio Cairoli poveo holeshotom,  Gajser ga već u prvom krugu prolazi i kratko drži vodstvo. A onda slijedi veliki šok, na brzoj ritam sekciji Tim je izgubio ravnotežu i teško pao. Iako je pad izgledao poprilično brutalno, srećom je sve prošlo bez posljedica. Izgubio je svega 15-ak sekundi u odnosu na vodećeg Cairolija i Gautiera Paulina. Pred kraj vožnje je čak i dodatno stisnuo te se približio Paulinu, ali ipak končao treći. U drugoj utrci Cairoli još jednom najbolje starta, Gajser ga ponovo prati i brzo prolazi, ali ovog puta drži vodstvo do samog kraja. Cairoli je u završnici pokušao napasti, ali nije išlo. Ipak, spomenuta utrka je pokazala kako su Cairoli i Gajser na jednoj zasebnoj razini – Paulina i ostale konkurente su ostavili gotovo minutu iza sebe, rezultat kakav se i ne pamti.

 

19 02 mxgp postolje vel brit
Još jedna pobjeda ukupna pobjeda za Cairolija (Foto: Ray Archer / KTM)

 

 

MX2 - Prado ozlijeđen, Olsen pobijedio

19 02 mx2 olsen vel brit

Thomas Kjer Olsen #19 preuzeo je vodstvo u MX2 prvenstvu  (Foto: Juan Pablo Acevedo / Husqvarna)

 

Nakon što je tvornička momčad KTM-a u MXGP klasi ostala bez Jeffreya Herlingsa, novi problemi i u manjoj klasi. Njihov glavni adut, aktualni svjetski prvak i pobjednik prve utrke u Argentini, Jorge Prado, ozlijedio je rame prilikom treninga te propustio utrku u Engleskoj.


Thomas Kjer Olsen uspio je upisati dvostruku pobjedu u vožnjama ispred Henrija Jacobija, dok je mladi Tom Vialle ovog puta nakon što je u obje vožnje uzeo holeshot, stigao do svog prvog postolja. Olsen je ovom pobjedom preuzeo vodstvo u prvenstvu, dok je Prado s vodeće pozicije pao na šesto mjesto.

19 02 mx2 postolje vel brit
MX2 postolje - Jacobi, Olsen i Vialle  (Foto: Juan Pablo Acevedo / Husqvarna)

 

 

Više pogledajte u video pregledu (klik na video):

19 02 mxgp video vel brit 

 

Rezultati:

02 19 mxgp ukupno vel brit

02 19 mx2 ukupno vel brit

 

Trenutni poredak prvenstva:

02 19 mxgp poredak vel brit

02 19 mx2 poredak vel brit

 

 

Naslovna fotografija: Ray Archer  / KTM

fbmp ytmp imp