Motosport

SBK: Rea u Imoli konačno pobijedio Bautistu

CD AP1 1335 UC73923 Mid

Dvostrukim slavljem, Rea je konačno prekinuo Bautistin niz od 11 pobjeda. Treća utrka je otkazana zbog kiše.

Svemu jednom mora doći kraj, pa tako i nevjerojatnom nizu Alvara Bautiste, koji je u svojih prvih 11 Superbike utrka odnio i isto toliko pobjeda. U Imolu je došao na lijevoj nozi već i zbog toga što je to staza koju ne poznaje (iako je prije toga odradio testiranja), a život su mu dodatno zagorčavali nemir i nestabilnost njegova Panigalea V4, čemu cijeli vikend nije pronašao lijeka.

Ducati je svejedno osvojio „pole-position“ zaslugom Daviesa, koji je i najbolje krenuo u utrku, ali je odustao već u prvom krugu zbog tehničkog kvara. Rea je to iskoristio i s Kawasakijem pobjegao naprijed te odnio uvjerljivu pobjedu u svom nekadašnjem stilu, prošavši ciljem 8 sekundi prije Bautiste. Trećeplasirani turski vozač Razgatlioglu je s Puccetti Kawasakijem kasnio skoro 20 sekundi, s tim da je do najniže stepenice podija došao nakon naguravanja s Van de Markom u posljednjem krugu, što je omogućilo i Haslamu da im se sasvim približi.

Davies je i u nedjeljnoj sprint utrci krenuo najbolje, ali je pogriješio u posljednjoj šikani prvog kruga, omogućivši tako Rei i Bautisti da pojure pored njega. Rea je to iskoristio da lagano pobjegne te nakon 10 krugova pobijedi s više od 2 sekunde prednosti. U borbi za drugo mjesto Davies se nije samo probio ispred Bautiste, nego ga je i ostavio daleko iza sebe. Sa zaostatkom većim od 10 sekundi, četvrti je ciljem prošao Vd Mark na Yamahi, dok je u dvoboju za peto mjesto Lowes s drugom Yamahom bio bolji od Haslama na drugom Kawasakiju.

Glavna nedjeljna utrka otkazana je zbog jake kiše, a nastavak borbi je tek za mjesec dana u Jerezu. Bautista će na svoj domaći teritorij doći s još uvijek itekako zdravih 43 boda prednosti u odnosu na Reu. Svi ostali su daleko iza.

TRENUTNI POREDAK:

1. A. Bautista – Ducati – 263 boda
2. J. Rea – Kawasaki – 220
3. A. Lowes – Yamaha – 140
4. M. Vd Mark – Yamaha - 134
5. L. Haslam – Kawasaki – 108

 

hi 05 Imola 2019 WSBK Race1 Rea C87Q1025

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp