Motosport

Rea s dvije pobjede sasvim sustigao Bautistu

 hi 06 Misano WorldSBK 2019 Sunday Rea C87Q0925

Rea je iskoristio kišu u subotu i pad Bautiste u nedjelju da se s dvije pobjede približi na samo 16 bodova zaostatka za Španjolcem.

Atipično za Misano u ova doba godine, subotnju Superbike utrku je režirala jaka kiša. I to kako. Nakon što je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta utrka konačno startala sa zakašnjenjem, ona je ubrzo prekinuta, da bi nekih pola sata kasnije ponovo krenula, ovaj put u skraćenom formatu od 18 krugova.

Budući da je kiša i dalje močila stazu, padova nije nedostajalo, pa je tako na polovici utrke pao i u tom trenutku vodeći Lowes. Tako se u vodstvu našao Rea i došao do nove pobjede s Kawasakijem ispred svog nekadašnjeg timskog kolege Sykesa, koji je s novim BMW-om konačno završio na podiju. Treće mjesto je pripalo ukupno vodećem Bautisti s Ducatijem, njegov timski kolega Davies je bio peti, dok je povratnik Baz dojurio do četvrtog mjesta s Ten Kate Yamahom.

U nedjelju je ponovo zasjalo sunce, koje je u jutarnjoj Superpole sprint utrci najljepše ugrijalo Bautistu. Španjolac je odlučno krenuo i nakon dva kruga preuzeo vodstvo od Ree te uvjerljivo odjurio do nove pobjede. Rea je trebao završiti kao drugi, ali je pao u samoj završnici, pri čemu je ipak uspio nastaviti i još završiti na petom mjestu. Između njega i Bautiste su se ugurali Lowes s Yamahom kao drugi i Haslam s tvorničkim Kawasakijem kao treći, dok je četvrto mjesto prigrabio Razgatlioglu s Puccetti Kawasakijem.

OK AP37880 UC75847 Mid

Da je taj turski vozač sve bolji i bolji potvrdila je i glavna nedjeljna utrka, u kojoj se borio čak i za pobjedu. Doduše, prije toga je, već na početku drugog kruga, morao pasti Bautista, ostavivši trojici vozača Kawasakija da se otimaju za vodstvo. Razgatlioglu je vodio veći dio utrke, Haslam je sasvim izgubio kontakt kad ga je udario Melandri, dok je Rea preuzeo vodstvo tek četiri kruga prije kraja. No turski vozač se ne predaje. I kad je u posljednjem krugu pri pokušaju pretjecanja otišao široko, Razgatlioglu se nastavio boriti, no Rea je ipak došao do svoje 75. pobjede, dok je treće mjesto pripalo kolegi Haslamu, malo ispred Lowesa na Yamahi.

Bautista se uspio vratiti u utrku i osvojiti četrnaesto mjesto, no od izdašne prednosti od 41 boda nakon Jereza, Španjolcu je poslije vikenda u Misanu ostala zaliha od samo 16 bodova u odnosu na Reu. Nema sumnje da će iduća dva tjedna, do utrke u Doningtonu, Bautista biti pod itekako neugodnim pritiskom budući da se njegova donedavna totalna dominacija Superbike prvenstvom odjednom svela na borbu prsa o prsa s Reom. Spomenimo i da je Van der Mark ostao treći u ukupnom poretku, iako se ozlijedio još na treninzima i morao propustiti utrke u Misanu.

TRENUTNI POREDAK:

1. A. Bautista – Ducati – 330 bodova
2. J. Rea – Kawasaki – 314
3. M. Vd Mark – Yamaha - 188
4. A. Lowes – Yamaha – 164
5. L. Haslam – Kawasaki – 153

hi 06 Misano WorldSBK 2019 Sunday Razgatlioglu GB51762

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp