Motosport

Prijenos virtualne MotoGP utrke na SportKlub TV-u

Virtualna MotoGP utrka Mugello

U nedjelju u 15 sati će 10 MotoGP vozača, uključujući Marqueza, Vinalesa i Quartararoa, voziti virtualnu utrku u Mugellu, a njihov okršaj možete u izravnom prijenosu pratiti i na SportKlub TV-u

Kad se već ne mogu utrkivati za svojim motociklima, deset MotoGP vozača je odlučilo ukrstiti kontrolere te iz sigurnosti svojeg doma odraditi prvu (ne nužno i posljednju) virtualnu MotoGP utrku. Za tu je prigodu odabrana do detalja renderirana staza u Mugellu, na kojoj će prvo odvoziti kvalifikacije, a onda i odraditi utrka u trajanju 6 krugova.

Inače, jurnjava na Playstationu je ionako uobičajena razbibriga za vozače iz sve tri klase, pa tako i Valentina Rossija koji je na kraju ipak odustao od nastupa. Svejedno, vozačka postava je itekako jaka. Tu su braća Marc i Alex Marquez s Repsol Hondama, Vinales i Quartararo kao predstavnici Yamahe, Rins i Mir sa Suzukijem, Bagnaia u bojama Pramac Ducatija i Aleix Espargaro s Aprilijom, dok će čast KTM-a braniti Oliviera i Lecuona iz momčadi Red Bull Tech3. Svi oni ionako redovito treniraju na Playstationu.

Kratku najavu nedjeljne utrke možete vidjeti OVDJE, a prijenos pogledajte na SportKlub televiziji s početkom 15 h. Odmah potom slijedi snimka MotoGP klasika, odnosno utrke u Laguna Seci iz 2008. godine, s bespoštednim dvobojem Rossija i Stonera.

Inače, već je najavljena i druga virtualna utrka zakazana za 12. travnja, a u kojoj bi trebali nastupiti i neki od članova tvorničkih momčadi Ducatija i KTM-a. Što se tiče početka one prave MotoGP sezone, tu nema novih informacija. U kalendaru je još uvijek kao prva utrka u Le Mansu 19. svibnja, no realnije je da će se ona odgoditi barem do sredine lipnja, a i to samo ako se situacija s koronavirusom počne uskoro i naglo popravljati.

Virtualna MotoGP utrka Mugello2

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp