Motosport

Objavljen novi MotoGP kalendar za 2020.

Austrija2019 800x600

Sve počinje 19.7. u Jerezu. Planirano je 13 utrka na 8 europskih staza, a nakon toga možda budu i tri prekooceanske utrke.

Dugo smo ga čekali, ali novi „post-korona“ MotoGP kalendar je tu, i ne razlikuje se bitno od onoga što se već otprije dalo naslutiti. Kako bi se u preostalom vremenu odradilo što više utrka, raspored je doista žestok, s 13 utrka u 18 vikenda, s time da će se u tri runde voziti utrke tri uzastopna vikenda. A kako bi se što manje putovalo, i prelazilo državne granice, na stazama Jerez, Red Bull Ring, Misano, Aragon i Valencija će se voziti po dvije utrke, vikend za vikendom.

Dakle, prva MotoGP utrka ove sezone vozit će se u nedjelju 19. srpnja u Jerezu, gdje će se tjedan dana kasnije voziti i druga utrka. Slijedi slobodan vikend, pa tri radna, s jednom utrkom u Brnu i dvije u Austriji. Nakon dva tjedan odmora, 13. i 20. rujna se voze utrke u Misanu, pa 27. rujna u Barceloni. Le Mans je na rasporedu 11. listopada, a iduća dva vikenda se voze utrke u Aragonu. Tjedan dana odmora i onda 8. i 15. studenog utrke u Valenciji.

A što nakon toga? Lako je moguće da će sezona završiti upravo utrkama u Valenciji, no još uvijek bi se nakon toga mogle voziti utrke u Teksasu, Argentini, Tajlandu ili Maleziji. Sigurno se neće voziti na sve četiri staze, nego na maksimalno tri, jer je dogovoreno da neće biti više od 16 utrka u sezoni (17 za Moto2 i Moto3 klase koje su već odradile utrku u Kataru) i da će sve završiti najkasnije 13. prosinca. No, utrke na bilo kojoj od te četiri bonus staze su itekako upitne, jer se one, za razliku od europskih utrka, neće održati ako na njima neće biti gledatelja.

19.7. VN Španjolske – Jerez
26.7. VN Andaluzije – Jerez
9.8. VN Češke – Brno
16.8. VN Austrije – Spielberg
23.8. VN Štajerske – Spielberg
13.9. VN San Marina – Misano
20.9. VN Emilia Romagna – Misano
27.9. VN Katalonije – Barcelona
11.10. VN Francuske – Le Mans
18.10. VN Aragona – Aragon
25.10. VN Teurela – Aragon
8.11. VN Europe – Valencija
15.11. VN Valencije - Valencija

(Moguće se do tri dodatne utrke na stazama COTA, Rio Hondo, Sepang ili Burriram)

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

 

fbmp ytmp imp