Motosport

SBK: Vozači Ducatija odgodili slavlje za Reu i Kawasaki

hi 2020 R07 Magny Cours WorldSBK Sunday Rea C87Q4652

Redding i Davies su dobili bitku za Ducati u Magny Coursu, ali će sigurno izgubiti rat s Reom i Kawasakijem u Estorilu.

Do tog trenutka su se sve brojke zgodno poklopile za Reu. Nakon pobjede u subotu, u nedjeljnoj sprint utrci je imao 300. start u Superbike karijeri, što je okrunio 99. pobjedom. Dakle, sve je bilo spremno da u glavnoj nedjeljnoj utrci odnese jubilarnu 100. pobjedu u karijeri, a samim time i šesti uzastopni naslov prvaka. S time da mu za ovo potonje čak i nije bila potrebna pobjeda. Jer sve ako bi Scottu Reddingu pošlo za rukom da pobijedi, Rea bi novu titulu potvrdio već i pukim stajanjem na podiju.

No, slučaj je htio da je u toj trećoj Superbike utrci vikenda staza bila nešto manje natopljena kišom. Iako tvrdi da se u toj utrci baš dobro zabavio, jer je motocikl stalno proklizavao, Rea u takvim uvjetima nije mogao dugo zadržavati Ducati Scotta Reddinga iza sebe. Sredinom utrke ga je prošao i Loris Baz na Ten Kate Yamahi, no Rea je i s trećim mjestom bio na putu osvajanja naslova. Ipak, nije se mogao obraniti ni od Chaza Daviesa, koji je prošao ciljem 6 desetinki ispred njega.

 AP35308 UC197719 Mid

Pobjedom Reddinga i trećim mjestom Daviesa, tvornička momčad Ducatija je pokvarila planove za već pripremljenu proslavu šeste uzastopne titule Reae i Kawasakija. No, time su vozači Ducatija samo odgodili neodgodivo. Naime, nakon okupljanja u Magny Coursu, Rea ima 59 bodova više od Reddinga, a još su samo 62 boda u igri.

To znači da će u Estorilu, gdje je 17. i 18. listopada zadnje okupljanje sezone, Rea potvrditi osvajanje naslova već u subotnjoj utrci. Za to mu je dovoljno da osvoji samo 3 boda za 13. mjesto, s time da ne mora osvojiti ni boda ako Redding ne pobijedi. No, poznajući Reu, on se te subote neće zamarati teoretskim mogućnostima, nego će osvajanje šestog naslova Superbike prvaka pokušati uveličati i 100. pobjedom u karijeri.

TRENUTNI POREDAK:

1. J. Rea – Kawasaki – 340 bodova
2. S. Redding – Ducati – 281
3. C. Davies – Ducati – 222
4. M. Van der Mark – Yamaha – 203
5. A. Lowes – Kawasaki – 179

 hi 2020 R07 Magny Cours WorldSBK Saturday Rea C87Q0337

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp