Motosport

Valentino Rossi zaražen koronavirusom!

2020 MotoGP France R10 Milagro Rossi A9Y6896

Rossi se u četvrtak ujutro nije osjećao dobro, te se podvrgnuo testiranju koje je pokazalo da je zaražen koronavirusom. Zbog toga će propustiti barem jednu utrku u Aragonu, a vjerojatno i dvije.

Kad ga ne ide, onda ga stvarno ne ide! Nakon što je tri uzastopne utrke završio padom, sve svojom greškom, Rossi se ovaj četvrtak ujutro probudio s kostoboljom i vrućicom, te se odmah dao testirati. Brzi test je bio negativan, ali standardni test je kasnije bio pozitivan.

Inače, Rossi se nakon utrke u Le Mansu vratio u svoju Tavulliju, a zbog toga se prije puta za Aragon morao po standardnoj proceduri testirati još u utorak, no taj test se pokazao negativnim. Na temelju toga Lin Jarvis, prvi čovjek Yamahine MotoGP momčadi, tvrdi da nijedan član njegove momčadi, koje nije vidio od nedjelje, ne bi trebao biti ugrožen. S time da su u MotoGP momčadi Yamahe već nakon utrke u Barceloni ostali bez 6 japanskih inženjera, koji su u samoizolaciji u Andorri, nakon što je jedan od njih bio pozitivan na koronavirus.

U svakom slučaju, Rossi će svakako morati propustiti predstojeću utrku u Aragonu, a vrlo vjerojatno i onu iduću, koja se za tjedan dana vozi na istoj stazi. Za ovaj vikend mu ne moraju naći zamjenu, no za onaj idući će trebati nekog angažirati. Tu se kao prvo ime nameće Jorge Lorenzo, kao Yamahin testni vozač, no pitanje je u kakvoj je Španjolac formi. Na nedavnim testiranjima na stazi Portimao je bio nekih 3 sekunde sporiji od Aleixa Espargaroa na Apriliji, i ako je to bilo realno stanje stvari, onda bi ona sam bio preponosan da prihvati tu ponudu.

Teoretski bi mogli angažirati i Jonasa Folgera, bivšeg test vozača, ili pak nekog iz Superbike prvenstva, pri čemu se najlogičnijim odabirom, iz više razloga, čini bivši MotoGP vozač Loris Baz. I nisu to jedine opcije, no o tom potom.

V Rossi GP LeMans 2020 44 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp