Motosport

Bayliss se pri padu s bicikla teško ozlijedio

998 2002 330 R11 Bayliss action

Trostruki Superbike prvak i MotoGP pobjednik se sudario s drugim biciklistom i slomio četvrti vratni kralježnjak.

Troy Bayliss se ne sjeća samog pada s bicikla, ali čini se da je drugi biciklist izlazio na cestu provlačivši se između dva parkirana automobila te mu pripriječio put. Bayliss se vjerojatno svojom glavom zabio izravno u njega, te pritom slomio četvrti kralježak i ostao bez svijesti.

Iako su ozljede teške, Bayliss može micati rukama i nogama, a liječničke prognoze govore da bi se trebao u potpunosti oporaviti. 52-godišnji Australac je već najavio i povratak u trkaći kombinezon, iako je i sam svjestan da će se prije toga morati oporavljati mjesecima.

Njegova nesreća odmah budi sjećanja na MotoGP prvaka Nickyja Haydena, koji je prije 4 godine trenirao na biciklu uz stazu u Misanu i smrtno stradao nakon što je vozaču automobila oduzeo prednost. I aktualni Moto3 prvak Albert Arenas je prije koju godinu s biciklom naletio na šaht i pao, pri čemu se u prvi mah činilo da mu nije ništa, no srećom je s njim trenirao MotoGP vozač Alex Rins, koji je kasnije primijetio da Arenasu nije dobro te je pozvao hitnu pomoć. Ispalo je da je Arenasu pukla slezena te je neko vrijeme njegovo stanje bilo i dosta kritično.

0277 P01 Bayliss box Copia UC41681 High 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp