Motosport

Remy Gardner ide u MotoGP s Tech3 KTM-om

Remy Gardner MotoGP 2022 contract news

Sin svjetskog prvaka iz 1987.godine potpisao je MotoGP ugovor za 2022. I nije to jedini potpis koji je pao uoči utrke u Barceloni.

Očito je da i u Australiji jabuka ne pada daleko od stabla. Wayne Gardner je 1987. godine postao prvak klase 500 s Rothmans Hondom, a ove godine bi prvakom mogao postati i njegov sin Remy s Red Bull KTM-om. Istina, ne u kraljevskoj klasi, nego u Moto2, i zapravo ne s KTM-om, nego s Kalexom u KTM bojama. Ali to je manje važno. Važno je da je Remy Gardner, kao trenutno ukupno vodeći u klasi Moto2, nakon tijesne pobjede u Mugellu i službeno potpisao MotoGP ugovor za iduću sezonu.

S time da, u skladu s očekivanjima, neće odmah voziti za tvorničku momčad Red Bull KTM, nego za satelitski tim Tech 3, što i nije bitna razlika jer su motocikli i podrška praktično isti. Time se Remy Gardner vraća u momčad Tech 3, za koju je 2017. i 2018. vozio u klasi Moto2, ali tada je to bilo na nekonkurentnom Mistralu, a uz to se i teško ozljedio.

Prvi podij je dohvatio u Argentini 2019. godine, a prvu pobjedu na zadnjoj utrci prošle sezone u Portimau. Nakon nedavne pobjede u Mugellu, Gardner drži ukupno vodstvo u Moto2 poretku sa 6 bodova više od timskog kolege Raula Fernandeza, koji doista briljira u svojoj „rookie“ sezoni te bi i on 2022. mogao završiti u Tech 3 KTM-u. To bi onda značilo da i Petrucci i Lecuona ispadaju iz momčadi, s time da bi Petruccija možda ipak moglo izvući to što u posljednje vrijeme ostvaruje nešto bolje rezultate, a i sam Fernandez je izjavio da ne bi imao ništa protiv da ostane još jednu sezonu u Moto2 klasi.

Ovaj tjedan je i Brad Binder stavio potpis na novi ugovor s KTM-om, prema kojem skroz do kraja 2024. ostaje u tvorničkoj momčadi. Za očekivati je da će uskoro biti objavljen i produžetak suradnje KTM-a s Miguelom Olivierom, koji je, nakon lošeg početka sezone, utrku u Mugellu završio na drugom mjestu.

U nekoliko slobodnih dana između utrka u Mugellu i Barceloni, nove ugovore su potpisali i Johann Zarco i Jorge Martin, koji će tako i iduće godine voziti tvorničke motocikle za satelitsku momčad Pramac Ducati.

Remy Gardner Moto2 2021 Qatar 2

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp