Motosport

Vinales će već u Aragonu nastupiti za Apriliju!

Vinales Aprilia1

Nakon uspješnog testiranja u Misanu, potvrđeno je da Vinales već od iduće utrke nastupa za Apriliju.

Ta odluka je i više nego logična. Tako će Vinales imati šest natjecateljskih vikenda da se privikne na Apriliju prije nego započnu zimska testiranja i onda krene nova sezona. A sve to je i utoliko značajnije jer RS-GP ne samo da je bitno drugačiji od Yamahe M1, nego je to i prvi motocikl u njegovoj MotoGP karijeri s V4 agregatom.

S time da je privikavanje očito krenulo dobro. Romano Albesiano tvrdi da na testiranjima u Misanu nisu morali ništa dramatično promijeniti, samo su se igrali s postavkama ovjesa, dok je sam Vinales izjavio da se brzo privikao na motocikl i da mora samo promijeniti stil kočenja. Čini se da se u tom prvom kontaktu s Aprilijinim motociklom uspio spustiti ispod 1:33, a rekord kruga u utrci iznosi 1:32.319.

Vinales Aprilia2

Angažiranje Vinalesa do kraja sezone znači da iz igre ispada Lorenzo Savadori, koji je ionako bio samo privremeno rješenje, te se on vraća ulozi test vozača. Uz to, Savadori je ionako ozlijeđen, a iz Aprilije poručuju da će ga nagraditi još kojim „wild card“ nastupom kad se oporavi.

Što se Vinalesa tiče, čini se da mu zasad ponovo cvatu ruže. Jasno, on je itekako „nježna biljka“ i raspoloženje mu se može promijeniti u trenu, no možda u Aprilijinoj momčadi uspije zatomiti onu svoju nervozniju i tamniju stranu. Tu bi mu itekako moglo pomoći i to što je vođa momčadi Massimo Rivola, koji ima itekakvo „pedagoško“ iskustvo iz Formule 1, a otkad je u MotoGP-u prema vozačima uglavnom pokazuje „ljudsko lice“. Možda im je čak i pretjerano privržen, kao što je to slučaj sa suspendiranim Iannoneom, kojem nije okrenuo leđa ni nakon doping afere, pa su zbog uzaludnog čekanja na njega ostali bez jakog drugog vozača za ovu sezonu. Jasno, ovim kasnim (i još donedavno nezamislivim) dolaskom Vinalesa to se bitno promijenilo.

Vinales Aprilia3

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp