Motosport

MotoGP kalendar: Čak 21 utrka u 2022!

MotoGP kalendar 2021 1

Jasno, sve ovisi o pandemiji, ali ako i otpadne koja od predviđenih utrka, biti će to naporna sezona za MotoGP vozače.

U MotoGP kalendaru za 2021. godinu se našlo mjesta za čak 21 utrku, što bi bio apsolutni rekord. Dosad je maksimum bio 19 utrka odvoženih 2019. godine, no nakon bitno skraćenog kalendara prošle godine, Dorna želi nadoknaditi minuse na svom kontu. S time da je taj netom objavljeni popis s 21 utrkom na neki način samo popis lijepih želja i u ovom trenutku djeluje sasvim izgledno da će barem neka od utrka otpasti zbog pandemije. No utoliko više ovaj rekordno obiman kalendar, s 21 utrkom u 8 mjeseci, ima smisla.

MotoGPkalendar2021 graf

Plan je da sve krene tradicionalnom noćnom utrkom u Kataru 6. ožujka. Dva tjedna kasnije bi se trebala voziti utrka u Indoneziji i tu već dolazimo do prvog velikog znaka upitnika. Naime, staza Mandalika još nije dovršena, no trebala bi to biti vrlo skoro, jer je predviđena i kao zadnja stanica ovogodišnjeg Superbike prvenstva. Vidjet ćemo.

Nakon toga bi se prvi put od 2019. godine, ako uvjeti dopuste, vozila utrka u Argentini, a već idući vikend i ona u Teksasu. Slijedi MotoGP utrka u Portimau (četvrta na toj stazi u 19 mjeseci), tako da će ovaj put utrka u Jerezu, iako je zadržala standardni termin početkom svibnja, biti tek šesta u sezoni.

Jerez 2020

Tu je onda uobičajeni niz europskih utrka, s time da bi se 10. srpnja trebala konačno voziti premijerna utrka u Finskoj, nakon čega slijedi ljetna stanka. Velika Britanija i Austrija su u kolovozu zamijenile mjesta, pa slijede Misano i Aragon i onda set od 4 prekooceanske utrke u 5 vikenda i to redom Japan, Tajland, Australija i Malezija. Iz ove perspektive se barem Japan i Australija tu čine jako upitnim, a bilo kako bilo, iduća sezona završava 6. studenog u Valenciji.

MotoGPkalendar2021 tabl

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp