Motosport

Kineski CF Moto u Moto3 prvenstvu od 2022.

CF Moto Moto3

CF Moto je kineski partner KTM-a i to im je omogućilo da na najlakši mogući način uđu u svjetsko Moto3 prvenstvo iduće sezone.

KTM ne prestaje sa strategijom da kroz Moto3 prvenstvo promovira svoje marke. Tako su prošle godine u to prvenstvo vratili Husqvarnu kroz momčad Maxa Biaggia, ove godine su preko momčadi Jorgea Martineza ubacili i načelno španjolsku marku GasGas, a 2022. će po istom principu u Moto3 prvenstvo ući i kineski CF Moto.

S time da se u svim tim slučajevima radi o istoj mehanici, odnosno o KTM-ovom Moto3 motociklu, koji se samo pojavljuje u drugačijim bojama te s različitim značkama proizvođača. U odnosu na Husqvarnu i GasGas, razlika je u tome što KTM ipak nije većinski vlasnik marke CF Moto, ali su tijesno povezani partneri, pri čemu CF Moto proizvodi dijelove i cijele motocikle za KTM, prvenstveno za kinesko tržište.

CF Moto ulazi u Moto3 prvenstvo preko momčadi Prüstel GP, koja ima iskustva s KTM-ovim motociklom, ali za iduću sezonu mijenja vozačku postavku. Tako će CF Moto motociklima upravljati 18 godišnji Španjolci Xavi Artigas - koji je ove godine rookie i svakako je veliki talent - i Carlos Tatay, koji će ući u svoju treću sezonu, uz nadu da će konačno odraditi korak naprijed u svojoj karijeri. Savjetovat će ih Tom Lüthi, bivši svjetski prvak u klasi 125, a koji će na kraju ove sezone prekinuti Moto2 karijeru.

CF Moto vozači 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com