Motosport

GasGas ulazi u MotoGP! Zapravo,..

2023 GASGAS Factory Racing Team MotoGP news

Biti će to KTM, ali GasGas boje nisu samo kozmetička promjena za momčad Tech 3, koja sad preuzima tvornički status, kao i Pola Esporgaroa.

GasGas je, kroz momčadi Jorge Martineza Aspara, GasGas je već prisutan u kategoriji Moto3, gdje se Geuvara i Garcia bore za naslov prvaka na drugačije obojanom KTM-u, kao i u klasi Moto2, gdje Jake Dixon završava na podiju na Kalexu s Triumph agregatom i GasGas grafikama. Od iduće sezone ta će načelno španjolska marka biti prisutna i u kraljevskoj klasi, kroz momčad Tech 3, koja je dosad bila satelitska momčad KTM-a, a odsad će biti tvornička momčad GasGasa.

2023 GASGAS Factory Racing Team MotoGP news 2

I opet, tehnika će biti identična kao na KTM-u RC16, samo će boje biti drugačije. S time da je ulazak u MotoGP u skladu sa strategijom da se GasGas (koji je poznat po trial i hard-enduro motociklima, a otprije nekoliko godina je u vlasništvu KTM-a) u idućoj „petoljetki“ na tržištu profilira i kao marka cestovnih motocikala s izraženom sportskom crtom.

Na konferenciji za novinare održanoj između dva MotoGP treninga na austrijskom Red Bull Ringu, dakle domaćem teritoriju za KTM, službeno je potvrđeno i to da će jedan od vozača biti Pol Espargaro. Nakon dvije sezone mučenja na Repsol Hondi, biti će to za Španjolca dvostruki povratak kući. Naime, Pol je svoju MotoGP karijeru započeo baš s momčadi Tech 3, koja je tad surađivala s Yamahom, pa je nakon toga bio prvi vozač tvorničke momčadi KTM-a u prve četiri sezone tog proizvođača u MotoGP klasi.

Pol Espargaro 2023 GASGAS MotoGP news

A na konferenciji su dali naslutiti da bi mu timski kolega mogao biti Miguel Oliviera, koji nije prihvatio ponudu KTM-a da iz tvorničke momčadi, gdje na njegovo mjesto dolazi Jack Miller, bude prebačen na satelitsku momčad Tech 3, te se već praktično dogovorio s RNF-om, da vozi satelitsku Apriliju. Sad kad Tech 3 dobiva status tvorničke momčadi GasGasa, u KTM-u se nadaju da će se Oliviera predomisliti, to više što su mu odlučili podebljati ponudu. Ako to ipak ne bude slučaj, onda će drugi vozač GasGasa vjerojatno biti Remy Gardner, koji i ove godine nastupa za momčad Tech 3, dok će njegov sadašnji timski kolega Raul Fernandez vjerojatno završiti na RNF Apriliji.

Moglo biti još takvih zanimljivih objava tijekom ovog natjecateljskog vikenda, a već je najavljeno da će se u subotu održati posebna press konferencija na kojoj će biti Carmelo Ezpeleta, prvi čovjek Dorne. Očekujemo da će najaviti neki novi format natjecateljskih vikenda, za godine koje dolaze.

 2023 GASGAS Factory Racing Team MotoGP news 3

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp