Motosport

Iannone se vratio, Rea brz i na Yamahi

Test Jerez WorldSBK 2023 Monday Rea DSC 5774 preview

Razgatlioglu nije smio isprobati BMW, ali dvodnevna testiranja u Jerezu su svejedno bila itekako zanimljiva.

Iako nisu bili svi prisutni, većina Superbike vozača je imalo samo jedan slobodan dan nakon završetka sezone, prije nego su na istoj stazi Jerez odradili prva testiranja u pripremi za 2024. A za tu 2024. ne samo da stupaju na snagu nova pravila, nego i neke od najvećih zvijezda presjedaju na druge motocikle.

03674 DCP WinterTest JER 24 OCT Action

Nažalost, Yamaha i Razgatlioglu se nisu mogli dogovoriti, pa će tako Toprak prvi kontakt s BMW-om imati tek u prosincu. Istovremeno, u Yamahi, dakako, nisu imala baš ništa protiv toga što je Kawasaki dozvolio da Jonathan Rea odmah isproba R1. I Rea je bio brz, odnosno treći najbrži, taman ispred svog dojučerašnjeg timskog kolega Lowesa, koji je ostao na Kawasakiju. Rea je izjavio da je R1 izuzetno lako upravljiv motocikl, s kojim možda nije najlakše doći do granice mogućeg, ali zato ulijeva povjerenje i tjera te da juriš.

Iannone test Jerez 23

Na tim testiranjima u Jerezu je prve službene krugove nakon 4 godina prisilne pauze odradio Andrea Iannone. Nakon što je pao na doping kontroli, Iannone se mogao samo rekreativno baviti motociklizmom, a kako za njega u MotoGP-u više nema mjesta, tako se nakon isteka te suspenzije skrasio na Panigaleu V4 R momčadi GoEleven i odmah završio kao 5. najbrži, pun pozitivnih dojmova. I Rinaldi je bio sretan nakon debija s momčadi Motocorsa, dok istovremeno, poslije godina provedenih na tom satelitskom Ducatiju, Axel Bassani nije baš bio brz u svojim prvim krugovima s tvorničkim Kawasakijem.

06231 DCP WinterTest JER 24 OCT Action 1

Nakon što je u nedjelju obranio titulu Superbike prvaka, Bautista je testiranja odradio u nešto ležernijem tonu, privikavajući se na balast od 7 kg, kojeg će po novim pravilima o kombiniranoj težini morati imati na svom Ducatiju. Inače, najbrži na testiranjima bio je Remy Gardner, koji se sprema za svoju drugu Superbike sezonu, dok je drugo najbolje vrijeme, s tvorničkim Panigaleom V4 R, ostvario rookie Nicolo Bulega, koji je 2023. postao Supersport prvak za upravljačem Panigalea V2.

10069 DCP WinterTest JER 24 OCT Action

 

fbmp ytmp imp