Novosti

Carnaby Cruiser

Privlačni Frankenstein

CarnabyCruiserMS obzirom da na raspolaganju imaju pregršt kvalitetnih komponenti, stručnjacima Piaggio grupacije zaista ne bi trebao biti problem stvoriti nove modele, pogotovo kada koriste dijelove već postojećih.

Očito ponukani tržišnim uspjehom Cruiser modela svoje uspješnice Beverly, Talijani se nisu odmarali, već su svojoj publici predstavili skuter Carnaby s novim agregatom i izgledom blagog retro stila.

Kada kažemo da je agregat nov, mislimo na činjenicu da se do sada još nije nudio ni u jednoj izvedbi Carnabyja, dok su drugi modeli grupacije sada već poprilično ojačani njime.

Nastao na osnovi odlične pogonske grupe Quasar 250, ovaj agregat ima 278 kubičnih centimetara, a iako snaga nije osjetno povećana u odnosu na prethodnika, zakretni moment je profitirao za više od 10%. Osim boljeg razvijanja snage u nižim okretajima, ovaj stroj bi trebao biti još prihvatljiviji kada je riječ o utjecaju na okoliš, ali na žalost, to većinu i ne zanima pretjerano.

Izuzmemo li osvježenje po pitanju pogonske grupe tehnički je Carnaby Cruiser gotovo istovjetan dosadašnjim modelima. Zato se od njih razlikuje nekolicinom odluènih zahvata u pogledu izgleda, od kojih su svakako najupečatljiviji prednje svijetlo, oplate te sklop kontrolnih instrumenata i upravljača.

Navedeni elementi gotovo da su identični onima na skuteru Beverly Cruiser, pa možemo reći da se radi o varijaciji na temu. Dok će se neki pitati čemu takav sličan skuter, koncepcijom je Carnaby različit od Beverlyja jer donosi prostranu, ravnu podnicu te drugačiji položaj sjedenja.

Iako je izgled ovog noviteta već viđen, bilo bi nepošteno reći da nije privlačan, a kada tome dodamo poslovičnu pouzdanost koja odlikuje Piaggio skutere, vjerujemo da će lako pronaći put do vlasnika.

fbmp ytmp imp