Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N138/web_bmw_GS_Adventure/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N138/web_bmw_GS_Adventure/Gallery

Novosti

Avanturist bez premca

P90134625
Nakon „malog“ Adventure modela ranije ove godine, BMW upotpunjuje ponudu svojih vrhunskih putnih enduro modela očekivanom novom inačicom R 1200 GS Adventure

Niti časa nismo dvojili da će do ovoga doći, samo je bilo pitanje vremena, a kako se termin održavanja najvažnijeg moto sajma, EICMA u Milanu bližio, bivali smo sve sigurniji da ćemo tamo i vidjeti novi GS Adventure.
Ovaj motocikl nije samo ušminkana izvedba osnovnog, već po sebi ludo sposobnog modela već je riječ o temeljino, iz korijena dorađenom alati za avanturiste. Kozmetički se tu ističe veći spremnik goriva koji prima 30 litara te je načinjen od aluminija. Tu je i površinom veći vjetrobran, baš kao i dodatni deflektori koji trebaju garantirati nove razine udobnosti.
Kad smo kod udobnosti, ne smijemo zanemariti ovjes 20 mm duljeg hoda koji je ujedno ponešto mekši, a postavke svih modova i načina rada... pa, svega što elektronika kontrolira na ovim motociklima približene su terenskoj vožnji uz naglasak na udobnosti. Niti tek godinu dana stari agregat nije izbjegao izmjene kako bi s epokazao čim iskoristivijim, a najvažnije nam se čini istaknuti gotovo kilogram teži zamašnjak kao i kapacitetniji sklop za upijanje vibracija. Ovo za cilj ima dodatno „omekšati“ vožnju na vrlo niskim okretajima, za očekivati nerijetko po terenu. Očekivano, dok osnovni model GS-a teži 238 kilograma s 90% punim spremnikom goriva, Adventure je to dogurao do 260 kg što će zajedno s visinom sjedala ostati kamen spoticanja za niže i nježnije vozače.
ABS i kontrola proklizavanja dio su serijske opreme, kao i dva osnovna „moda“ elektronike s tim da je naravno moguće kao dio dodatne opreme naručiti Enduro ESA poluaktivni ovjes te dodatna tri „moda“. Osim ovoga zanimljivo nam se učinilo i to da Adventure ima sjedalo koje se može podešavati i po nagibu, a jedva čekamo na jedno takvo smjestiti svoje stražnjice pa se naći u prilici prenjeti vam svoje dojmove u nekom od narednih brojeva Moto Pula.
Kako nismo u mogućnosti svakome tko ga želi pokloniti po jedan novi Adventure, evo barem nekoliko fotografija kako bi snovi lakše poprilimi oblik.

{gallery}NOVOSTI/N138/web_bmw_GS_Adventure/Gallery{/gallery}


Više u ovoj kategoriji: « Carnaby Cruiser Goli Panigale »
fbmp ytmp imp