Novosti

Moto GP

Ducati i Stoner prekidaju


stoner_smile_small

Velika nagrada Valencije, 07. studenog 2010.  biti će utka kojom će Ducati i Casey Stoner zaključiti četiri godine  izvanredne suradnje. Suradnje koju su obilježili uzajamno poštovanje i  brojne...

... pobjede kao i prvi naslovi MotoGP prvaka tvornice iz Bologne i  australskog vozača. Stoner je stigao u Ducati 2007., i za upravljačem  Desmosedicija GP7 u svojoj premijernoj utrci ostvario povijesnu pobjedu u  GP klasi 800 ccm. Bila je to prva od pobjeda kojima su ostvarni MotoGP  naslov prvaka i brojni uspjesi tijekom narednih sezona.

"Zahvaljujem Caseyu u ime svih navijača i sponzora, a prije  svega svih Ducatijevih zaposlenika,"
komentirao je Filippo  Preziosi, generalni direktor Ducati Corsea. "Pobjede i  emocije koje nam je donio najveća su nagrada su sav naš rad i žrtve. U  protekle četiri godine imali smo mnogo lijepih trenutaka. Naslov MotoGP  prvaka i pobjeda na domaćoj utrci u Mugellu 2009. nešto je što nikada  nećemo zaboraviti. Casey nije samo iznimno nadaren vozač već i pošten i  odan čovjek te će stoga između nas uvijek postojati snažna  povezanost."

"Moram zahvaliti Ducatiju na  sjajnoj prilici da pobjeđujem s njima u protekle četiri godine,"
izjavio je Casey Stoner. "Riskirali su kada su krajem 2006. sa mnom potpisali ugovor s obzirom da  sam bio relativno nepoznat vozač, ali zajedničkim smo radom osvojili  naslov i bili u borbi za naslov protekle dvije godine. Sada sam se odlučio  na novi korak u karijeri i predamnom su novi izazovi i prepreke koje treba  nadići. Ipak, nikada neću zaboraviti godine u Ducatiju i ljude s kojima  sam imao čast surađivati. Veliko hvala Ducatiju i svim našim sponzorima s  kojima smo dijeli naše uspjehe."




Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Kawasaki »
fbmp ytmp imp