Novosti

MotoGP

Rossi ponovo vozi

 

Rossi-test-1MIako je proteklo jedva mjesec dana od otvorenog prijeloma potkoljenice, Rossi je na privatnom testiranju u Misano već odvozio svoje prve povratničke krugove. I nije bio spor


Ako nam se još prije koji dan Rossijev plan da se vrati utrkama već sredinom kolovoza činio preoptimističnim, onda nam se sada ne čini sasvim nerealnim da se Talijan vrati na svoje radno mjesto već za tjedan dana na utrci u Sachsenringu. Naime, Rossi je uspješno odradio privatno testiranje u Misanu koje je trebalo pružiti više informacija o tome kakvo je njegovo fizičko stanje. S obzirom na to da je testiranje na MotoGP motociklima zabranjeno, Yamaha mu je osigurala superbike R1 na koju su umjesto Pirellijevih guma kakve se koriste u Superbike prvenstvu bili montirani Bridgestone pneumatici.

 

Rossi-test-2MU dvije je serije odvezao ukupno 24 krugova i ostvario najbolje neslužbeno vrijeme 1:38.200. Imajući u vidu da se tu radilo o samo probnom testiranju i da je Rossijevo zdravstveno stanje i dalje miljama od zadovoljavajućeg, to predstavlja vrlo dobro vrijeme s kojim bi na Superbike utrci koja je nedavno održana na istoj stazi konkurirao negdje za 15. poziciju. Samo usporedbe radi, pobjednik Biaggi je tom prigodom ostvario najbolje vrijeme 1:36.589.

 

No, Rossiju ionako nije bio cilj ostvariti što brže odvoziti krug, već vidjeti kakvo je njegovo trenutno fizičko stanje. Osim boli u koljenu i gležnju, Rossiju još uvijek predstavlja smetnju i bol u ramenu, što je ozljeda koju je zaradio na motokros treningu i koju vuče već neko vrijeme. Osim previše boli, Rossi u ramenu ima i premalo snage, a uz to mu je i ograničena mogućnost gibanja u gležnju. Bez obzira na to, Rossi je bio uvjetno govoreći zadovoljan svojim zdravstvenim stanjem i nije sasvim odbacio mogućnost da se doista pojavi već na sljedećoj utrci u Sachsenringu.

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Moto GP »
fbmp ytmp imp