Novosti

MotoGP

Stoner potpisao za Hondu

 

Stoner-Honda-1MKlupko se počelo odmotavati. U skladu s očekivanjima, Stoner će iduće godine voziti Hondu. Sad čekamo još samo potvrdu da na njegovo mjesto u Ducatiju dolazi Rossi


Kadrovska križaljka za iduću MotoGP sezonu konačno počinje poprimati svoje očekivane obrise. Odmah nakon što je Ducati objavio kako na kraju sezone prekida suradnju sa Stonerom, Honda je izdala priopćenje u kojem stoji da je Australac s njima potpisao ugovor. Ništa neočekivano, ozbiljne priče o takvom razvoju događaja vise u zraku već godinu dana.

 

Stoner je 2007. godine, u svojoj prvoj sezoni s Ducatijem, osvojio naslov svjetskog prvaka i dosad je nanizao 20 MotoGP pobjeda. Problemi u raju počeli su sredinom prošle sezone kada je Stoner zbog misteriozne bolesti odlučio uzeti bolovanje u trenutku dok se borio za svoj drugi naslov. Kraj prošle sezone ponovo je obećavao puno, no niz slabijih rezultata i nekoliko padova na početku tekuće sezone sveli su šanse za osvajanje novog naslova prvaka samo na teoriju.

 

Honda je odmah objavila kako bez obzira na Stonerov dolazak planira zadržati obojicu svojih tvorničkih vozača. I to je sukladno nekim dosadašnjim špekulacijama prema kojima bi Stoner i Pedrosa vozili u momčadi Repsol, dok bi Dovizioso radio u izdvojenom pogonu, odnosno u također tvorničkom timu, ali pod Red-Bull bojama. Nakon ovoga preostaje još samo to da Ducati objavi kako su potpisali ugovor s Rossijem i da Yamaha objavi kako će njegovo mjesto u tvorničkoj momčadi zauzeti Spies.

Više u ovoj kategoriji: « Sport MotoGP »
fbmp ytmp imp