Novosti

Moto2

MZ i Bimota ipak u Moto2

 

Moto2-1MIako su zapravo najzvučnija konstruktorska imena u novoj Moto2 kategoriji, Bimota i MZ su tek sada dobili priliku da i službeno uđu u to prvenstvo


S prvim prikupljanjem kandidatura za novo raspisanu Moto2 klasu započelo se još sredinom prošle sezone, da bi u siječnju bila objavljena i prva službena lista sa imenima 40 vozača i njihovih momčadi. Na tom popisu, među osrednje ili slabije poznatim konstruktorima, nije bilo mjesta za dva najzvučnija imena; MZ i Bimotu.

 

Doduše, MZ je imao status prve rezerve, dok je Bimota prekasno krenula u cijeli projekt i nije uspjela na vrijeme sklopiti dogovor s nekom od momčadi. Sada je ta nepravda konačno ispravljena, što znači da će se među Moto2 motociklima pokretanim unificiranim Hondinim agregatom naći i značke MZ-a i Bimote.

 

Njemački je proizvođač upao u igru nakon odustajanja momčadi Kino Racing koja nije uspjela na vrijeme zatvoriti financijsku konstrukcijsku. Time je konačno uspješno nastavljen projekt ponovnog vraćanja na scenu nekoć slavne marke koja je u posljednja dva desetljeća proživjela nekoliko uskrsnuća.Moto2-2M

 

Dodatnu vrijednost cijeloj priči daje i to što s MZ-om u Moto2 prvenstvo dolazi i Anthony West, čime se u toj konkurenciji dodatno povećava broj bivših MotoGP vozača. West je sa svojim protivnicima već ukrstio mačeve na nekim od testiranjima i pokazao da su on i MZ dovoljno brza kombinacija, posebno na kiši.

 

Za razliku od MZ-a, Bimota nije ušla u prvenstvo nakon odustajanja neke od momčadi, već nakon prekida nikad zaživjele suradnje između momčadi Thai Honda PTT SAG i Sutera kao konstruktora motocikla.

 

Nakon vaganja opcija, momčad se odlučila na suradnju s Bimotom, s time da će umjesto kombinacije Paioli i Ohlins ovjesa kakvog je imao nedavno predstavljeni HB4, koristiti Showa komponente ovjesa, što ih također čini jedinstvenima u toj kategoriji. Za tu će momčad zasigurno voziti Ratthapark Wilairot, a vjerojatno i Hector Faubel, pod uvjetom da Španjolac u igru uvuče i svoje sponzore.

Više u ovoj kategoriji: « Michelin Power Pure Priznanja »
fbmp ytmp imp