Novosti

Moto2

Solidna premijera

 

Moto2-1MIako mu je pomoglo rano odustajanje dobrog dijela favorita, pobjeda na prvoj ikada održanoj Moto2 utrci potpuno je zasluženo pripala Shoyi Tomizawi. Ako je Japanac...


... dosad možda i bio slabo poznat, sada je njegovo ime upisano u povijest.

S obzirom da se radi o potpuno novoj klasi, u kojoj uz to svi vozači koriste iste Hondine agregate, nije bilo sasvim nerealno očekivati da će prva utrka donijeti i neko iznenađenje na vrhu poretka. Doduše, prvi su startni red okupirali samo favoriti, no dobar dio njih nije uspio završiti ni prvi krug. De Angelis je nakon problema s motociklom već u trećem zavoju otišao preširoko prepriječivši se Bradlu nakon čega obojica padaju, dok je Simon odmah nakon starta ostao bez usluga spojke.

 

Moto2-2MTako je od najboljih na kvalifikacijama početak utrke preživio samo Elias koji je neko vrijeme uživao u vodstvu. Sa slomljenom rukom i nogom Elias ipak nije mogao kontrolirati ostatak skupine, tako da negdje sredinom utrke - a nakon pada Takahashija u trenutku dok se probijao na drugo mjesto - naprijed dolazi Shoya Tomizava (Suter).

 

Svoje u početku samo minimalno vodstvo Japanac je rastegnuo na više od 4 sekunde u odnosu na drugoplasiranog Debona (FTR) koji je u izravnom dvoboju bio spretniji od Cluzela (Suter), jednako kao što je Elias (Moriwaki) u zadnjem krugu nadmudrio Rolfa (Suter). Zanimljivi su dvoboj skoro cijelu utrku vodili šesti Pasini i sedmi Luthi, dok su poredak prve desetorice prve Moto2 utrke u povijesti zaokružili Corsi, Talmacsi i Gadea.

 

Moto2-3MSve u svemu, iako nije bilo pretjerane dramaturgije po pitanju pobjednika, Moto2 formula se pokazala očekivano zanimljivijom, no, nažalost, i očekivano sporijom u odnosu na ukinutu klasu 250. Tako je najbrži krug bio za više od čak 3 sekunde sporiji od onog iz 2008. u klasi 250, dok je cijela utrka trajala minutu i 5 sekundi duže nego prije dvije godine.

 

 

Više u ovoj kategoriji: « Spektakl SBK Valencia, Španjolska »
fbmp ytmp imp