Novosti

SBK Valencia, Španjolska

Slavili Haslam i Haga

 

Valencia-1MTreća runda svjetskog SBK prvenstva održana je u Španjolskoj, točnije na stazi Ricardo Tormo u Valenciji. Uzbudljive utrke još jednom su naglasile ravnopravnost...


... svih proizvođača i vozača, tako da smo i ovaj put imali dva različita pobjednika.

U prvoj utrci pobjedu je odnio Leon Halsam, nakon što je na početku pao glavni favorit Checa, te se Suzukijev vozač uspio odvojiti od konkurencije i nizati čiste krugove. Iza njega vodila napeta borba za preostala dva mjesta na pobjedničkom postolju. Nekoliko krugova prije kraja, Max Biaggi na Apriliji prestigao je po prvi put u sezoni brzog Toselanda i izborio se za drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Britancu.

 

Superbike - prva utrka - rezultati

 

Druga je utrka bila prekinuta nakon velikog udesa na ciljnoj ravnini, koji je srećom prošao bez ozbiljnih posljedica po glavne sudionike, Simona Andrewsa na Kawasakiju i Vittoria Ianuzza na Hondi. Na ponovljenom startu vodstvo je preuzeo Leon Camier na Apriliji, no svoj je nastup kao i u prvoj utrci završio padom. Pobjeda je na zbrojenom vremenu pripala Hagi, koji je ciljem prošao sa samo 0,025 sekundi prednosti ispred Carlosa Chece i 0,299 prednosti ispred Maxa Biaggija. Leon Haslam bio je četvrti i s tim rezultatom i dalje ostaje vodeći u svjetskom prvenstvu sa 123 boda. Max Biaggi je na drugom mjestu sa 105 bodova, treći je Carlos Checa sa 80, dok je prvi tvornički vozač u ukupnom poretku Nori Haga sa 79 bodova.

 

Superbike - druga utrka - rezultati

 

Superbike - bodovni poredak

U klasi Supersport pobjedu je odnio Joan Lascorz na Kawasakiju, ispred Kenana Sofuogluoa na Hondi te ovaj put izvrsnog Chaza Daviesa na Triumphu. Lascorz je sada vodeći u ukupnom poretku ispred Sofuoglua i Lavertyja, koji je ovaj vikend bio nekarakteristično spor i završio je utrku na petom mjestu, iza Davida Saloma na Triumphu.

 

Supersport - rezultati

 

Supersport - bodovni poredak

 

U klasi Superstock 600 slavio je Marino na Hondi, ispred Guarnonina i Lombardija na Yamahama, dok je u Superstocu 1000 svoju drugu pobjedu u nizu ostvario Ayrton Badovini na BMW-u, nakon što je njegov glavni konkurent Berger pao i tako prepustio drugo mjesto Giuglianu na Suzukiju. Treći je bio Sylvain Barrier, koji je također nastupio na novom BMW-u S 1000 RR-u.

 

Superstock 600 - rezultati

 

Superstock 600 - bodovni poredak

Superstock 1000 - rezultati

Superstock 1000 - bodovni poredak



Valencia-2M Valencia-3M Valencia-4M
Valencia-5M Valencia-6M





Više u ovoj kategoriji: « Moto2 MotoGP »
fbmp ytmp imp