Novosti

Moto3

Moto3 klasa od 2012.

 

Moto3MI najslabija klasa svjetskog prvenstva u motociklizmu uskoro postaje četverotaktna. 125-ice na kraju 2011. odlaze u povijest, a na njihovo mjesto dolaze Moto3 motocikli pokretani...


... četverotaktnim agregatima zapremine 250 ccm. Već se dugo znalo kako će klasa 125 uskoro postati četverotaktna, čekalo se samo na to da se objave službene i konkretnije informacije. Sada se zna sve ono najosnovnije. Dakle, od 2012. umjesto klase 125 na scenu stupa klasa Moto3 u kojoj će pravo nastupa imati Grand Prix motocikli pokretani jednocilindričnim četverotaktnim agregatima zapremine 250 ccm i provrta cilindra ne većeg od 81 mm.

 

Zasad nije u planu da se samo jednom proizvođači da ekskluzivno pravo isporučivanja agregata, no slično se u početku tvrdilo i za Moto2 klasu, pa je na kraju takav status dan Hondi. U svakom slučaju, zainteresirani bi dobavljači agregata trebali zadovoljiti nekoliko osnovnih uvjeta uključujući i onaj da je spreman opskrbljivati barem 15 vozača. Osim toga, agregat bi morao trajati barem 3 utrke, a cijena mu ne bi smjela biti veća od 10 tisuća Eura.

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP MotoGP »
fbmp ytmp imp