Novosti

MotoGP

7. pobjeda Lorenza

 

MotoGP-Lorenzo-1MJorge Lorenzo je ostvario 7 pobjedu ove sezone ispred Pedrose i Stonera. Nekoliko sati prije nego će i službeno objaviti svoj prelazak u Ducati, Rossi je utrku završio kao 5. iza svog nasljednika Spiesa.


Lorenzo je u Brnu, pred skoro 150 tisuća gledatelja, ostvario još jednu uvjerljivu pobjedu, ukupno 7. ove sezone. S obzirom na to da nikad nije bio slabije plasiran od 2 mjesta, malo je reći da ova sezona prolazi u njegovoj apsolutnoj dominaciji. Nažalost, ta 7. pobjeda nije bila izvojevana nakon neizvjesne borbe, budući je njegov brzi ritam mogao pratiti samo Pedrosa, a i on je već sredinom utrke izvjesio bijelu zastavu te se zadovoljio osvajanjem još jednog drugog mjesta.

 

MotoGP-Lorenzo-2MOd borbe za pobjedu još je ranije odustao i Stoner, koji se dosta dugo zadržao iza Spiesa, ali je na kraju ipak dohvatio treće mjesto, sa solidnom prednošću iza Amerikanca, ali i isto takvim zaostatkom za Pedrosom. Nekoliko sati prije nego će objaviti svoj prelazak u Ducati, Rossi nije bio osobito inspiriran te je kroz cilj prošao kao 5., sa 4 sekunde zaostatka za Spiesom kao svojim najvjerojatnijim nasljednikom u tvorničkoj momčadi Yamahe.

 

Hayden i Edwards u takvoj razvodnjenoj utrci nisu mogli bolje od solidnog 6. i 7. mjesta, a jedinu borbu do posljednjeg daha gledali smo između petorice vozača zainteresiranih za osvajanje 8. pozicije. Tu je mini pobjedu junačkim probojem u posljednjim krugovima na kraju izvojevao Melandri ispred 9. Barbere i 10. de Punieta koji se u Brnu čudesno brzo vratio utrkama nakon kompliciranog prijeloma noge.

 

Najveći dio utrke tu je 8. poziciju držao Simoncelli, no na kraju je završio kao 11., a bio bi i 12. da u posjednjem zavoju utrke ispred njega nije pao nesretni Bautista na Suzukiju. Tim se padom Bautista pridružio svom kolegi Capirossiju koji je istu stvar odradio već u prvim krugovima, jednako kao i Dovizioso koji se u trenutku pada borio sa Stonerom  i Spiesom za 3. mjesto. Sezonu iz noćne more novim je padom nastavio i dotad solidni Kallio.  Espargaro i de Angelis nisu pali, ali isto tako nisu mogli bolje od zauzimanja posljednje dvije pozicije.

Više u ovoj kategoriji: « Moto3 Grobnik »
fbmp ytmp imp