Novosti

MotoGP

FB Corse dobio zeleno svjetlo

 

FBCorse-1MMotoGP karavana će od utrke u Jerezu biti bogatija za jednog člana. Momčad FB Corse i njihov vozač Garry McCoy dobili su dozvolu za nastup, čime bi se broj zauzetih mjesta na...


... startnoj rešetki trebao povećati na još uvijek mršavih 18.

Tim FB Corse daleko od očiju ostalih momčadi u Valenciji odrađuje ključno testiranje za nadolazeću sezonu. Ključno zbog toga jer su na tim treninzima trebali uvjeriti predstavnike Dorne kako je njihov FB01 dovoljno brz i pouzdan da zasluži svoje mjesto u MotoGP-u.

 

Iako nisu objavljena ostvarena vremenena, trocilindrični se FB01 u rukama iskusnog Garryja McCoya očito pokazao dovoljno obećavajućim projektom da postane novim članom malene MotoGP obitelji.

 

Ipak, motocikl čini se još uvijek nije dovoljno konkurentan, tako da će pravo nastupa dobiti tek na trećoj utrci sezone koja se početkom svibnja ima dogoditi u Jerezu. FB Corse bi tako trebala biti jedina potpuno nezavisna privatna momčada u MotoGP-u, no samo tako dugo dok se početkom srpnja na utrci u Barceloni sukladno najavama ne pojavi i tim Inmotec s također vlastitim snagama izrađenim motociklom.FBCorse-2M

 

Iako službeno predstavlja potpuno novo ime, iza momčadi FB Corse se krije  dugogodišnje iskustvo u motsportu, a posebno u svjetskom superbike prvenstvu. Svojim su ulaskom u MotoGP omogućili povratak na veliku scenu i uvijek rado viđenom Garryju McCoyu. Australac je najsjajjnije trenutke svoje karijere odradio u smiraj klase 500 kada je za upravljačem dvotaktne Yamaha atraktivnim načinom vožnje doklizao i do Grand Prix pobjede, da bi se nakon uvođenja četverotaktne formule malo zagubio.

 

Neko se vrijeme s promjenljivim uspjehom natjecao i u Superbike prvenstvu gdje je također osjetio slast pobjede, da bi se prije nekoliko godina nakratko vratio u MotoGP s ubrzo propalom momčadi Ilmor. Prošle je godine za Triumph vozio u svjetskom supersport prvenstvu, da bi onda u trenutku kada je bilo realno očekivati povlačenje u mirovinu objeručke prihvatio ponudu momčadi FB Corse za vraćanje u MotoGP. Nadamo se da će se njegov povratak biti manje bolan od onog kojeg je prošle godine proživio Sete Gibernau.

 

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Auto Prikratki »
fbmp ytmp imp