Novosti

MotoGP

Ništa od Balatonringa

 

AragonMOno o čemu se već dugo šuška, sada je dobilo i službenu potvrdu. Našim sjevernim susjedima ni iz drugog pokušaja nije uspjelo dovršiti novu stazu i ugostiti MotoGP. Srećom,...


... rezerva je još od ranije bila u pripremi; umjesto u Mađarsku karavana će još jednom u Španjolsku

Potpuno nova staza Balatonring još je prošlog rujna trebala ugostiti MotoGP utrke. Ali nije. Svejedno su dobili novu priliku i uvrštenje u kalendar za ovu godinu.

 

I opet ništa. Problemi s financiranjem staze, u kojem je lavovski dio posla na svojim leđima trebala iznjeti i država, dodatno su usporili radove, a FIM i Dorna više nisu imali strpljenja.

 

Srećom, već su prošle godine naučili lekciju, tako da su očito predviđajući baš takav razvoj situacije još prošle godine najavili rezervu. Dakle, utrka će se sredinom rujna ipak održati, no u dalekoj Španjolskoj umjesto u nama bliskoj Mađarskoj.

 

Zamjenski domaćin će biti staza Motorland Aragon (na fotografiji) i time će Španjolska ove godine udomiti čak 4 MotoGP okupljanja (redom Jerez, Barcelona Aragon, Valencia). Osim Španjolske, više od jedne utrke ugostit će i Italija (Mugello i Misano) te SAD (Laguna Seca i Indianapolis)


>> Kalendar za 2010.

Više u ovoj kategoriji: « KTM MotoGP »
fbmp ytmp imp