Novosti

MotoGP

I opet Lorenzo

 

Barcelona-MotoGP-1MMotoGP utrka u Barceloni donijela je još jednu pobjedu uvjerljivom Lorenzu, koji je tako svoju prednost u ukupnom poretku povećao na 52 boda


Lorenzo je do svoje treće uzastopne pobjede u samo tri tjedna došao naizgled lako budući su tri najveća konkurenta napravila po jednu kardinalnu pogrešku. Prvo je Pedrosa nakratko izletio kada mu u prvom zavoju prvog krugu nisu adekvatno proradile kočnice, a onda je nekoliko krugova kasnije na istom mjestu sličnu stvar ponovio i Stoner koji se dotad uspješno držao u zavjetrini vodećeg dvojca.

 

Tako se borba za pobjedu svela na dvoboj Lorenza i Doviziosa, no ni ona nije dugo potrajala budući u 14. krugu Dovizioso pada u lijevom zavoju. Njegovim su padom „povratnici" Pedrosa i Stoner promovirani na drugu i treću poziciju, no s nekoliko sekundi zaostatka više nisu imali priliku uhvatiti Lorenza koji je pred domaćom publikom potvrdio svoju dominaciju i dograbio već petu pobjedu u sezoni.

 

Barcelona-MotoGP-2MS obzirom na to da je Honda bila izuzetno brza na ravnicama, Stoneru nije preostalo ništa drugo nego uporno slijediti Pedrosu i čekati neku njegovu grešku. To se nije dogodilo tako da je Španjolac završio kao drugi dok je Australac na Ducatiju drugi put uzastopno završio kao treći. Sa popriličnim zaostatkom iza njih, kao četvrti ciljem prolazi de Puniet koji je tako ostvario najbolji rezultat ove sezone i potvrdio sjajnu formu u posljednje vrijeme.

 

Daleko najbolji rezultat sezone i za sebe i za Suzuki ostvario je Bautista osvajanjem 5. mjesta, dok je njegov timski kolega Capirossi tri sekunde kasnije završio kao 7. Između njih dvojice se nagurao Ben Spies koji je u ranoj fazi utrke bio izvan desetorice, ali je već tradicionalno u završnim krugovima krenuo silovito naprijed pri čemu je kockasta zastavica njegov napredak zaustavila u trenutku dok je držao šesto mjesto i napadao Bautistu. Hayden je s agregatom na izdisaju dohvatio 8. mjesto, Melandri je s iščašenim ramenom završio kao 9., dok se Barbera još jednom uspio progurati među prvu desetoricu. Colin Edwards je završio kao tek 11. zbog problema s prednjom gumom, no još uvijek je bio 20 sekundi brži od i dalje sporog Kallia na 12. mjestu.

 

Kao 13. utrku je završio Akiyoshi kao zamjena za Aoyamu, dok je Dovizioso nakon pada s oštećenim motociklom uspio nastaviti utrku i još preteči Yoshikawu koji je osvajanjem 15. mjesta očekivano loše zamijenio Rossija. Utrku je padom završio Espargaro, a nešto kasnije i Simoncelli koji je do tog trenutka držao odlično 6. mjesto.

 

Više u ovoj kategoriji: « Rally-raid Shoei Qwest »
fbmp ytmp imp