Novosti

Rally-raid

Coma i Despres ostaju s KTM-om

 

KTM-rally-1MDespres i Coma koji su međusobno izmjenjivali pobjede na posljednjih 5 izdanja Dakar relija, produžili su svoju vjernost s KTM-om. Uskoro bi trebao biti spreman i novi rally...


... motocikl zapremine 450 ccm. Kada su organizatori relija Dakar prošle godine najavili promjenu pravila, odnosno ograničenje zapremine motocikala na 450 ccm, KTM je najavio svoje povlačenje s ovog natjecanja. Kasnije su ipak napravljeni neki ustupci austrijskom proizvođaču, no i dalje je ostalo upitno hoće li KTM ove godine imati svoju tvorničku momčad na ovom natjecanju.

 

KTM-rally-2MSada je sve postalo puno jasnije. Coma i Despres su produžili svoju vjernost s KTM-om i dobili priliku da svaki od njih organizira svoju momčad po vlastitom nahođenju i da pritom slobodno odabire i svog timskog kolegu, odnosno vodonošu. Slična je organizacijska struktura uspješno primijenjena i prošle godine kada je Despres osvojio svoj treći Dakar i tako nastavio nisku nepobjedivosti KTM-a na ovom natjecanju, koja traje još od 2001. godine.

 

Za razliku od prošle godine kada su mogli nastupiti sa modelom 690 Rally opremljenom restriktorima, ove godine Despres, Coma i ostali ponajbolji vozači moraju nastupiti na motociklima zapremine 450 ccm. Tako je u završnoj fazi razvoja KTM 450 Rally kakvog će voziti Despres i Coma, a paralelno s time se završava rad i na modelu KTM 450 Rally Replica kakve bi trebali koristiti privatni vozači. Prema neslužbenim podacima, Rally Replica bi trebao imati astronomsku cijenu od 30 tisuća Eura bez davanja, što je za otprilike 50% skuplje od dosadašnjeg modela 690 Rally Replica kojeg će na predstojećem Dakru moći koristiti još samo amateri.

Više u ovoj kategoriji: « Piaggio MP3 300 i.e. Hybrid MotoGP »
fbmp ytmp imp