Novosti

Triumph Tiger 800

Triumph-Tiger-800-1MKonkurentni Tigar

 

Britanska i svijetska moto scena je na uobičajeni način posljednjih mjeseci „kap po kap" dobivala informacije o novom Triumphu, a sada ih donosimo još


Triumph-Tiger-800-2MU javnost su dospjeli službeni crteži motocikla koji bi trebao biti žestoka konkurencija bavarskom BMW F800GS. Dok bi novi Tiger 800 trebao imati jednaku masu od 185 kg, najavljeno je da će raspolagati s 15 konjskih snaga više te imati nešto veći zakretni moment. Povrh toga, spremnik goriva bi trebao primati preko 18 litara za razliku od 16 na BMW-u, a tu su i zavidne vozne sposobnosti dokazane na testovima.

 

Agregat koji će pogoniti ovaj novi Triumph kao polaznu točku je imao i onako odličan trocilinrocilindrični motor od 675 kubičnih centimetara, a porastom hoda je zapremina narasla na 800. Test vozači izvješćuju o zapanjujućem zakretnom momentu, ali sve o vožnji ćemo vjerovati tek kada se sami uvjerimo.

 

U sklopu medijske kampanje Triumph je u javnost pustio još jedan u nizu kratkih promotivnih filmova koji za cilj imaju zainteresirati potencijalne kupce, a više pogledajte na stranici modela.

fbmp ytmp imp