Novosti

Bridgestone Battlax R10

Bridgestone-R10XX

Službeni dobavljač guma za FIM MotoGP svijetsko prvenstvo predstavio je novu natjecateljsku radijalnu gumu za motocikle

Tvrtka Bridgestone predstavila je novu gumu pod nazivom Battlax R10 koja će biti dostupna od proljeća 2011. godine, a do tada semožemo diviti njezinom novom, upečatljivom profilu te onome što se krije u unutrašnjosti.

Borba za postizanje boljih vremena po krugu, ali i laku iskoristivost ove gume vođena je na više polja, a prvo što upada u oko svakako je vanjski dizajn. Trodimenzionalni utori na površini gume razvijeni su s ciljem povećanja hvatljivosti tijekom ubrzanja, ali i usporavanja. Poboljšanje ponašanja gume prilikom prolaska kroz zavoje ključno je za jedan gumarski proizvod namjenjen natjecanju, a to je u slučaju Battlax R10 postignuto optimalnim oblikom i položajem utora na njenoj površini.

U slučaju prednje i stražnje gume Bridgestone Battlax R10 dorađena je njezina noseća struktura, ali i smjesa pa je time postignuto više slobode prilikom prolaska kroz zavoje. Visoka razina hvatljivosti na raspolaganju je od prvog trenutka pa kroz cijeli život gume. Prednja guma će biti dostupna samo u „medium" tvrdoći smjese, a kao takva je pogodna za vrlo širok spektar primjena. Guma će biti dostupna u dimenzijama 120/70-17, kako smo rekli, u „medium" izvedbi te u dimenzijama 180/55-17 odnosno 190/55-17 u „medium" i „hard" izvedbama.
Više u ovoj kategoriji: « Bimota DB12 B.Tourist Tomos Racing TT »
fbmp ytmp imp