Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N122/Honda-Integra/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N122/Honda-Integra/Gallery

Novosti

Susret svijetova

Honda-IntegraXX

Neki su možda priželjkivali super sportski motocikl opremljen „pametnim“ mjenjačem, ali Honda će na sajmu u Milanu predstaviti model Integra

Honda Intgegra nije uskrsnuti automobil iz prošlog desetljeća već posve novi model koji objedinjuje osobine i sposobnosti motocikala i skutera. Za pogon ovog prometala je razvijen posve novi i napredni dvocilindraš zapremine 700 kubičnih centimetara što je rezultat provrta od 73 te hoda od 80 milimetara.

Sami cilindri su nagnuti prema naprijed za 62 stupnja, a fazni pomak na radilici iznosi 270 stupnjeva. Sastavni dio ove pogonske grupe je DCT (Dual Clutch Transmission) sustav automatizirane spojke i mjenjača. Ovakav sustav već se nudi u modelu VFR 1200F DCT, a u skuteru bi trebao donjeti prekretnicu.

Kako je agregat smješten centralno, završni prijenos je riješen putem lanca, a sama arhitektura pogonskog stroja je napredna, od kompaktnog razvoda ventila pa preko usisnih kanala koji sadrže jedno leptirasto tijelo te zasebne brizgaljke goriva za svaki od dva cilindra.

Ekonomičnost ove pogonske grupe je fantastična pa se govori i o potrošnji manjoj od 4 litre goriva na 100 prijeđenih kilometara, a ovaj agregat s pripadajućim mjenjačem navodno će se ugrađivati i u novi naked odnosno putni enduro model.

{gallery}NOVOSTI/N122/Honda-Integra/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp