Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N123/ER-6f/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N123/ER-6f/Gallery

Novosti

Naglašeno turistički, umjereno sportski

ER-6fXX

Iako obnovljeni Kawasakijev sport-touring ER-6f sada izgleda još agresivnije, u samoj vožnji bi trebao pružiti više turističkog ugođaja. Dijelom zahvaljujući i novom okviru

Za razliku od modela ZZR 1400 koji osvaja svojim performansama, ER-6f osvaja omjerom uloženog i dobivenog, što ga čini jednim od najzanimljivijih sport-touring motocikala srednje zapremine. Kao i kod obnovljenog „golog“ ER-6n, kod novog je modela ER-6n glavna novost okvir. I dalje je čelični cjevasti, ali sada je drugačije izvedbe s dvostrukim cijevima koje se protežu sa svake strane motocikla i nastavljaju se na novu stražnju vilicu.

Između ostalog, novi je okvir uži u svom središnjem dijelu, što olakšava manevriranje na mjestu bez obzira na to što je sjedalo ostalo na istoj visini. Istovremeno je položaj vozača uspravniji nego dosad, dok bi boljoj zaštiti od vjetra trebao pridonijeti novi vjetrobran, podesiv u 3 razine. I dok bi tako temeljito promijenjeni ER-6f trebao pružiti više po pitanju udobnosti, dizajn mu je istovremeno dodatno naoštren kako bi više podsjećao na motocikle iz Ninja obitelji.

Bitno drugačija i informativnija je i ploča s instrumentima, dok bi performanse trebale ostati na istoj razini, iako u Kawasakiju tvrde da redni dvocilindraš, koji i dalje razvija 72 KS pri 8.500 okr/min, sada nudi više momenta na nižim i srednjim brojevima okretaja. U paketu s tim brojnim promjenama, težina je porasla sa 206 na 209 kg, odnosno s 209 na 211 kg kod verzije s ABS-om. Više o ovom motociklu pročitajte u Moto Pulsu za mjesec studeni.

{gallery}NOVOSTI/N123/ER-6f/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp