Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N123/Ural-T/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N123/Ural-T/Gallery

Novosti

Model T iz Urala

Ural-TXX

Najnoviji i najpristupačniji model iz Urala nosi oznaku T i ne skriva kako inspiraciju crpi iz legendarnog Fordovog automobila Model T. Vidi se to i po boji

Kod Urala nema smisla govoriti o novim modelima, ne samo zato jer je korištena tehnologija blago rečeno vremešna, već i zato jer su već godinama njihovi novi modeli zapravo samo izvedbe već postojećih. Tako je i netom predstavljeni Ural T zapravo dobro poznati Tourist lišen svih onih detalja koji nužno ne trebaju za vožnju i čiji izostanak smanjuje prodajnu cijenu.

Tako Ural T nema vjetrobran na prikolici, sjedala za suvozača, rezervni kotač i sve ostale šminkerske detalje. Ostatak ovog motocikla s prikolicom je praktično identičan modelu Tourist, što, između ostalog, znači da prednji ovjes čine opružne noge s klackalicama, dok je za pokretanje zadužen prastari zrakom hlađeni bokser agregat od 745 ccm i 40 KS pri 5.600 okr/min. Uz osnovni model s pogonom na stražnji kotač, u ponudi će biti i skuplji model s uključivim pogonom i na kotač bočne prikolice.

U Uralu tvrde kako im je kao inspiracija poslužio revolucionaran i jednostavan Fordov automobil Model T, što je, dakako, podrazumijeva i to da je Ural T dostupan isključivo u crnoj boji, koja mu zapravo odlično stoji. Ipak ono po čemu bi T trebao biti poseban, barem u svijetu Urala, je njegova cijena, koja bi na europskim tržištima trebala biti taman ispod granice od 10 tisuća Eura. S obzirom na ovdašnja davanja, bojimo se da kod nas neće biti baš ispod te granice, ali svakako bi trebao biti jeftiniji od dosad najpristupačnijeg modela Tourist, koji kod nas stoji 12 tisuća eura.

{gallery}NOVOSTI/N123/Ural-T/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp