Novosti

CR&S i S&S

CR-SXX

Egzotični talijanski proizvođač CR&S proširio je svoju ponudu modelom Duu, koji kombinira talijanski dizajn, laku konstrukciju i teški S&S agregat

Nakon jednocilindričnog modela Vun, što na dijalektu iz okolice Milana znači jedan, CR&S bi malobrojnim kupcima trebao konačno ponuditi i model Duu. Na istom tom lokalnom dijalektu Duu znači dva i savršeno pristaje ovom motociklu, koji je drugi u ponudi i koristi dvocilindrični agregat. I to ne bilo kakav, nego masivni zrakom hlađeni V2 marke S&S iz čijih 1.916 ccm pulsira 97 KS pri 5.100 okr/min, te se istiskuje 148 Nm pri 4.300 okr/min, koji se onda do stražnje gume u dimenzijama 190/55-17 prenose putem lanca i mjenjačke kutije sa 5 ili 6 brzina.

I dok S&S agregat daje propulziju, za čvrstoću je zadužen masivni okvir izveden po uzoru na onaj kakvog nalazimo na motociklima marke Confederate. Dakle riječ je o čeličnoj cijevi promjera većeg od 10 cm, koja se nadvija nad agregatom te istovremeno služi i kao spremnik goriva. Od masivne čelične cijevi izvedena je i jednoruka stražnja vilica, što je, zajedno s teškim agregatom, u kontrastu s ostatkom motocikla izrađenom od lakih legura i karbona.

Konačna masa od 245 kg svakako je respektabilna, no snažne kočnice trebale bi stvari držati pod kontrolom, dok bi obećani sportski dojam trebala osigurati ciklistika, čiji je sastavni dio i izokrenuta prednja vilica promjera 48 mm. CR&S Duu je odnedavno dostupan po narudžbu, a cijene odgovaraju manufakturnom pristupu proizvodnji i kreću se od 19 tisuća eura za osnovni model. Dakako, bez poreza.

fbmp ytmp imp