Novosti

KTM-ov univerzalni vojnik

KTM-Freeride350XX

KTM će u Milanu predstaviti model Freeride 350, zamišljen kao univerzalni enduro, koji je tehnološki manje napredan, ali i pristupačniji od motocikala iz hard-enduro serije EXC

Austrijski proizvođač motocikala u skoroj budućnosti namjerava ozbiljno proširiti krug potencijalnih kupaca, a Freeride 350 bi u toj strategiji trebao imati značajnu ulogu. Iako u sebi nosi gene hard-enduro motocikala iz serije EXC, Freeride 350 cilja na kupce koji traže nešto manje ekstreman i pristupačniji enduro.

Kao takav, Freeride bi trebao biti poprilično svestran model, što znači da bi tijekom tjedna mogao sasvim dobro poslužiti za „civilnu“ namjenu, a vikendom za uživanje u pravoj off-road vožnji. Najavljena težina od samo 99 kg i ugradnja ovjesa marke WP trebali bi biti garancija uzornih terenskih sposobnosti, dok spuštanje potencijala agregata na 24 KS upućuje na to da bi Freeride 350 prije svega trebao biti po mjeri nešto umjerenijih korisnika.

Opremljen elektronskim ubrizgavanjem goriva, taj se jednocilindrični agregat ugrađuje u potpuno novi okvir, a konkretnije informacije o modelu Freeride 350, ali i ostalim KTM-ovim novitetima za 2012., biti će objavljene za vrijeme nadolazećeg EICMA sajma u Milanu. Dakle, više o svemu moći ćete pročitat u sljedećem broju Moto Pulsa, dok ćete Freeride 350 moći nabaviti od idućeg proljeća i to po cijeni od 61.260 kn.

fbmp ytmp imp