Novosti

Test Versysa 1000

Versys-testXX

Na vulkanskom otoku Tenerife testirali smo Kawasaki Versys 1000 i zaključili kako je zabavni karakter „malog“ Versysa uspješno oplemenjen iznimno elastičnim agregatom i poboljšanom udobnošću

Kanarski otok Tenerife bio je odlična scenografija za svjetsku prezentaciju Versysa 1000. Planinske ceste koje se strmo penju i preko 2.000 metara iznad obala Atlantika karakterizira bezbroj zavoja i grub asfalt, što je Versysu pružilo mogućnost da pokaže sve svoje kvalitete.

U osnovi, okvir i agregat su uz manje modifikacije preuzeti od nakeda Z 1000 i postavljeni na povišeni i udobniji ovjes, koji se čini kao stvorenim za naše ceste. Pritom od istoimenog modela s oznakom 650 nije preuzeta samo ideja i dizajn, nego i onaj zabavni karakter koji omogućuje neočekivano brze prolaske kroz zavoje. Istovremeno je i poboljšana udobnost, koja nije besprijekorna samo utoliko što se na srednjim režimima vrtnje pojavljuju lagane vibracije na osloncima za ruke i iznimno mekanom sjedalu.

Elektronska kontrola proklizavanja gotovo neprimjetno odrađuje svoj posao, a obol sigurnosti daju i vrlo dobre kočnice s ipak malo preosjetljivim ABS-om. Po svemu doživljenom, ideja četverocilindričnog Versysa zaslužuje palac gore, a kompletan test ovog specifičnog motocikla pročitajte u sljedećem broju Moto Pulsa.


fbmp ytmp imp