Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N139/ToyotaFV2/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N139/ToyotaFV2/Gallery

Novosti

Koncept: Toyota FV2

 


slikaXX
Ako ima 4 kotača i značku Toyote, teško da može biti uzbudljivo. No, FV2 se naginje kao motocikl


Sviđa nam se njegov futuristički i inovativan dizajn, kao i ideja da se može voziti u stojećem položaju, kada je staklena kupola podignuta i predstavlja ogromni vjetrobran, ali i sjedeći (zapravo ležeći) kada je staklena kupola spuštena, kao na borbenom lovcu, i štiti vozača od atmosferskih neprilika. Pohvaljujemo i to što bi se FV2 trebao naginjati u zavoju kao motocikl, a čak nemamo ništa protiv njegova četiri kotača, posebno kada su u neobičnom romboidnom razmještaju. Doduše, zadnji kotač pomalo djeluje nekako suvišno i ne vidimo zašto FV2 ne bi mogao funkcionirati i kao trickl.

A sad ono što nam se ne sviđa. Za početak nitko ne spominje pogon, no budući je riječ o konceptu koji najavljuje srednjoročnu budućnost, jasno je da je riječ o amperima, a ne oktanima. Isto tako, tipična PR izjava kako bi FV2 trebao biti to zabavniji što ga duže koristite, pobuđuje skepsu kako bi se moglo dogoditi upravo suprotno. No, najviše nas brine zamišljeni način upravljanja. Komanda spojke i poluga mjenjača već odavno ne stanuju na vozilima budućnosti, no ovdje trebate zaboraviti i na komandu gasa ili kočnice. Zapravo, najbolje je da zaboravite na upravljač kao takav.

Naime, u Toyoti su zamislili da FV2 vozite kao Segway, dakle pukim pomicanjem tijela. Istina, na Segwayju ta stvar funkcionira, i to dosta intuitivno, no ovdje je ipak riječ o vozilu, koje bi trebalo putovati nešto većim brzinama. Zamislite da putujete nevinih 50 km/h na sat i naletite na svježe prekopani komad asfalt. Vaše tijelo će se uslijed udarca naglo pomaknuti prema naprijed, što i FV2 mogao protumačiti kao da želite silovito ubrzati, ili pak snažno zakočiti. Konačan rezultat bi moglo biti i katapultiranje preko upravljača, dakako, kada bi on postojao.

Jasno, u Toyoti će vam reći da će umjetna inteligencija biti daleko pametnija od toga. Štoviše, hvale se kako bi se FV2 trebao i emotivno spojiti s vozačem (po principu koji se istražuje kod humanoidnih robota), kako bi mogao što bolje ispuniti sve njegove želje. Što nas dovodi do sljedećeg problema. Dakle, nekog vrućeg ljetnog dana zujite neobičnom Toyotom po gradu i ugledate bujnu i oskudno odjevenu plavušu, zanosna dekoltea. Dakako, misli vam odmah odlete u tom smjeru, možda se i malo trznete cijelim tijelom, a FV2, koji je, dakle, fizički i emotivno povezan s vama, pokušava ispuniti svaku vašu želju. Već koji djelić sekunde kasnije, „sudar“ s plavušom vam je zagarantiran, no vjerojatno ne na način na koji ste si vi to prvotno zamislili.

{gallery}NOVOSTI/N139/ToyotaFV2/Gallery{/gallery}

Više u ovoj kategoriji: « Test Versysa 1000 Concept Strada »
fbmp ytmp imp