Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N128/Brammo/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N128/Brammo/Gallery

Novosti

Empulse je konačno spreman

BrammoXX

Nakon što se već nekoliko godina promovira kao gotovo model, Brammo Empulse konačno kreće u prodaju. Ide na struju, a ima i svoju R verziju

Na prvi pogled američka tvrtka Brammo, specijalizirana za proizvodnju motocikala pokretanih električnom energijom, ima poprilično razvijenu ponudu. Uz gradski model Enertia tu je Enertia Plus s kapacitetnijom baterijom, novost za 2012. je off-road model Engage u raznim motokros i supermoto varijantama, a već je godinama u ponudi i naked Empulse. Prava je istina da ste donedavno mogli kupiti samo Enertiu i to u osnovnoj izvedbi. Ostale modele ste mogli unaprijed platiti i onda se nadati da će jednog dana konačno krenuti u proizvodnju.

Ipak, stvari se polako mijenjaju. Ne znamo koliko to ima veze s time što je nedavno u toj tvrtki udio kupio i Polaris, ali nakon dugog čekanja u proizvodnju konačno kreće i Empulse. Osim dovoljno privlačnog dizajna, Empulse se od većine drugih elektrocikala razlikuje i po tome što koristi klasičnu mjenjačku kutiju i to onu sa 6 stupnjeva prijenosa, mokrom spojkom i integriranim sustavom za regenerativno kočenje motorom.

U kombinaciji s tekućinom hlađenim elektromotorom koji razvija 63 Nm i 54 KS pri 8.200 okr/min, takav bi mjenjač trebao osigurati bolje performanse, ali i veću ekonomičnost od elektrocikala s uobičajenom jednim stupnjem prijenosa. Potvrđuju to i deklarirane vrijednosti, koje doduše treba uzeti sa zrnom opreza. Tako bi Empulse trebao juriti više od 160 km/h i u najboljem slučaju imati doseg od skoro 200 km, nakon čega bi, ovisno o načinu punjenja, trebalo od 3,5 do 8 sati za potpuno „tankanje“ baterija nominalnog kapaciteta 9,31 kWh.

Budući se deklarira težina od sasvim prihvatljivih 200 kg, ukupno tri diska s uparena s Brembo kliještima ne bi trebali imati pretežak posao, a osim u osnovnoj izvedbi, Empulse se nudi i u R verziji, koja ima neke detalje izrađene od karbona, ali i potpuno podesivi ovjes. U tom se slučaju naprijed nalazi Marzocchi upside-down vilica promjera 43 mm, a straga donekle neobično smješten Sachsov monoamortizer. Zasada je u planu američko tržište, s time da tijekom ljeta u prodaju kreće Empulse R po cijeni od 18.995$, a onda bi ga početkom iduće godine trebao slijediti običan Empulse s cijenom od 16.995 $.

{gallery}NOVOSTI/N128/Brammo/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp