Novosti

Novi dugački Outlander

OutlanderXX

Po uzoru na mehaniku i dizajn prošle godine predstavljene potpuno nove generacije „kratkog“ Outlandera, Can-Am je za 2013. predstavio i produženu verziju Max

Izuzmemo li pogonske grupe u verzijama 500, 600 i 800R, novi Outlander Max ima malo toga zajedničkog sa svojim prethodnikom, a velika je novost i to da se prvi put pojavljuje u verziji 1000 s V2 agregatom od 976 ccm i 82 KS.

Kao osnova je poslužila prošle godine predstavljena nova generacija „kratkog“ Outlandera, što je vidljivo već i po dizajnu, ali i korištenju iste mehanike, uključujući novu generaciju tzv. SST G2 okvira, koji je za potrebe Max modela dodatno produžen. Iako konkretne brojke još nisu objavljene, za pretpostaviti je da će Max biti za otprilike 20 cm duži i barem 20 kg teži od kratke verzije, što znači da bi osovinski razmak trebao biti oko 1.500 mm, a težina barem 360 kg u varijanti 1000.

Na istoj je osnovi nastao i crno-žuti Outlander Max XT-P 1000 sa sportski podešenim ovjesom, a po prvi put je na dužem osovinskom razmaku baziran i Outlander 1000 X MR, koji je sa svojim posebnim gumama vanjskog promjera čak 30 cola, zračnim ovjesom te visoko podignutim usisom i ispuhom stvoren za utrke u dubokom blatu.

Test kratkog Outlandera 1000 XT možete pročitati u aktualnom Moto Pulsu za mjesec lipanj, a konkretnije informacije o novom Outlanderu Max pročitajte u idućem srpanjskom broju.

fbmp ytmp imp