Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N130/Noviteti-2013/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N130/Noviteti-2013/Gallery

Novosti

Kawasaki ZX-10R za 2013.

Noviteti-2013XX

Možda i nije neka vijest da ZX-10R iduće godine dobiva elektronski amortizer volana, ali je vijest što je to i jedina promjena za 2013.

Najduže su izdržali od svih Japanaca, ali i u Kawasakiju su na kraju odlučili ispasti iz nemilosrdnog dvogodišnjeg ritma predstavljanja novih sportskih motocikala iz klase 1000. ZX-10R je ionako za generaciju ispred ostalih japanskih konkurenata, pa je za 2013. samo nadopunjen njegov elektronski paket. Tako se kontroli proklizavanja i sportskom ABS-u pridružuje i elektronski amortizer upravljača.

Kao i dosad, amortizer upravljača ima dvije komore i proizvodi ga Öhlins, ali je za 2013. elektronske izvedbe što znači da se njegove karakteristike mijenjaju u ovisnosti o brzini vožnje. Tako pri malim brzinama pruža zanemarivi otpor kako bi upravljanje bilo što lakše, dok s porastom brzine sve više otežava zakretanje upravljača kako bi osigurao veću stabilnost. Isto tako, amortizer volana „očvrsne“ kod snažnih ubrzanja ili kočenja.

Elektronski amortizer volana je jedina najavljena promjena, a i ponuda boja u osnovi ostaje gotovo ista. Dakle, i dalje se može birati samo između zeleno-crne i potpuno crne varijante, no raspored boja je ipak drugačiji nego na ovogodišnjim modelima, a vidljivo je i da je oznaka R u imenu modela crvene boje. Sasvim zasluženo.

{gallery}NOVOSTI/N130/Noviteti-2013/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp