Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N130/Husqvarna-TR650/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N130/Husqvarna-TR650/Gallery

Novosti

Dvije nove Husqvarne

Husqvarna-TR650XX

BMW nastavlja s revitalizacijom Husqvarne. Najnoviji dokaz je jednocilindrični soft-enduro TR 650, koji dolazi u cestovnom izdanju Strada i robusnijoj varijanti Terra

Husqvarna je usred ljeta predstavila svoj potpuno novi model TR 650, koji itekako podsjeća na BMW-ov soft-enduro G 650 GS. S tim bratskim modelom TR 650 dijeli jednocilindrični pogonski agregat i osnovu koncepcije, kao i činjenicu da se istovremeno na istoj bazi nude dvije verzije, jedna strogo cestovna i jedna nešto više terenska.

Iako su mehanički i dizajnerski gotovo identični, lako je uočiti razliku između ta dva Husqvarnina motocikla. Za to su najzaslužniji prednji blatobrani, ali i naplatci, koji su kod modela Strada lijevane izvedbe i promjera 19 cola naprijed i 17 cola straga, dok su kod modela Terra žbičani i promjera 21 col naprijed i 18 cola straga.

S obzirom na nešto ekstremniji imidž same marke, nekadašnji Rotaxov agregat je u ovom izdanju ojačao za punih 10 KS, odnosno broji 58 KS pri 7.250 okr/min, no za potrebe A2 kategorije TR 650 se nudi i verziji koja pri istom broju okretaja razvija 48 KS, te je tako snagom poravnata s BMW-om G 650 GS.

Izokrenuta prednja vilica i stražnji amortizer dolaze iz pogona Sachsa i pružaju hod od 190 mm na oba kraja, a kočnice potpisuje Brembo i sastoje se od jednog prednjeg diska promjera 300 mm i stražnjeg diska promjera 240 mm, pri čemu je ABS kod modela Strada serijski ugrađen, dok se kod modela Terra mora posebno naručiti. Težina sa svim tekućinama iznosi 186 kg za Stradu, odnosno 183 kg za Terra, a više informacija o novitetima Husqvarne za 2013. godinu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

{gallery}NOVOSTI/N130/Husqvarna-TR650/Gallery{/gallery}


fbmp ytmp imp