Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N133/Over/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N133/Over/Gallery

Novosti

Over Brutus

slikaXX
Predstavljen kao vozilo za sve terene, Brutus je prije svega zanimljiva stilska vježba

Ovaj križanac motocikla i četverocikla izgleda strašno zanimljivo. I ima efektno ime. To bi bilo otprilike sve pozitivno što bi mogli izjaviti o ovom stroju, za nešto više od toga trebalo bi hrabro vjerovati navodima proizvođača, a to je teško, jer on tvrdi da je riječ o vrhunskom motociklu za sve terene. Hm, hm.

Ipak, mora se priznati da je Brutus poprilično originalan. S masivnim okvirom, isto takvom vilicom, dvostrukim prednjim svjetlima i bucmastim gumama, djeluje poput igračke. Pokreće ga jednocilindraš od 750 ccm, koji svojih 45 KS prenosi preko CVT mjenjača s mogućnošću uključivanja reduktora i hoda unazad. Iako se to nigdje ne spominje, prethodna rečenica jasno daje naslutiti da je pogonska grupa preuzeta od četverocikla.

Srodnost s četverociklima vidljiva je i u Maxxis Bighorn gumama koje su namijenjene baš (isključivo) za ugradnju u tu vrstu vozila. Budući hod kotača iznosi samo 80 mm sprijeda i 100 mm straga, takve su balonke nužno potrebne za upijanje bilo kakvih neravnina na terenu, iako nam je i dalje teško zamisliti da bi se s Brutusom mogli uhvatiti u koštac s ičim zahtjevnijim od dobro uređenog travnjaka. A čak bi i tamo vjerojatno imali puno ruke posla jer dobar dio od neslužbenih 220 kg težine otpada na rotacijske i neovješene mase.

U nekoj drugoj državi, Brutus bi zauvijek ostao na razini spektakularnog koncepta. No, Italija je znala iznjedriti i čudnije strojeve, pa se tako hrabro najavljuje kako će Brutus tijekom 2013. ući u proizvodnju, pod okriljem generičke marke Over, rame uz rame s kineskim četverociklima. Određeni kredibilitet Brutusu daje njegov stvoritelj Alessandro Tartini, sin osnivača Italjeta. Očito krv nije voda, no tek će budućnost pokazati je li i sjeme palo na plodno tlo.


{gallery}NOVOSTI/N133/Over/Gallery{/gallery}





Više u ovoj kategoriji: « Novi Piaggio Typhoon Ossa TR125i »
fbmp ytmp imp