Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N133/Ossa/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N133/Ossa/Gallery

Novosti

Ossa TR125i

slikaXX
Egzotična španjolska marka pripremila je za 2013. lagan i po mnogočemu poseban trial motocikl

Prema tvrdnjama proizvođača, Ossa TR125i predstavlja najrevolucionarniji i najlakši trial u klasi. I nisu daleko od istine. S masom od 64 kg TR125i je, barem na papiru, za nekoliko kilograma lakši od ionako anoreksične konkurencije, a revolucionarnim ga čini pogonski agregat izrađen po obrascu snažnijeg modela TR280i.

Opremiti dvotaktni agregat elektronskim ubrizgavanjem goriva nije baš lako, posebno kada cijeli sustav mora raditi bez pomoći nepostojećeg akumulatora. Osim toga, cilindar zapremine 124,9 ccm je nagnut unazad, s time da ispušni sustav izlazi sa stražnje strane cilindra, dok se sprijeda nalazi usis opremljen lamelnim ventilom.

TR 125i ima pomalo specifični 6 brzinski mjenjač, dok je ostatak motocikla u skladu s onim što se očekuje od dobro opremljenog triala. Okvir je čelični s dijelovima od kovanog aluminija, ovjes se sastoji od Marzocchi prednje vilice promjera 40 mm i Öhlinsovog TTX amortizera, s time da je na oba kraja moguće podešavati povrat i kompresiju, dok su Michelinove gume dimenzija 2,75x 21 sprijeda i 4,00x18 straga.

Prednji disk je promjera 185 mm i ima minijaturna kliješta s 4 klipića, stražnji disk promjera 150 mm pritišću 2 klipića, a sve dosad nabrojano, zajedno s osovinskim razmakom od 1.328 mm i udaljenošću od tla od čak 340 mm, čine TR125i itekako spremnim za napadanje najšireg spektra prirodnih i neprirodnih prepreka.

{gallery}NOVOSTI/N133/Ossa/Gallery{/gallery}









Više u ovoj kategoriji: « Over Brutus Bimota DB11 i DB11 VLX »
fbmp ytmp imp