Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N137/Horex/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N137/Horex/Gallery

Novosti

Novitet: Horex VR6 Classic

slikaXX



Predstavljena je Classic varijanta Horexa VR6. Razlika nije samo u naplatcima nego i manjoj snazi

VR6 Classic je nastao tako da su u Horexu slušali kupce. To uvijek može biti dvostruki mač, a posebno kad glavninu kupaca predstavljaju sami Nijemci, poznati po tome da vole zalutati u kič. No, masivni i pomalo nezgrapno dizajnirani VR6 ionako ima određenu retro notu, tako da se ugradnja žbičanih naplataka i ne čini kao veliki grijeh.

Pritom posebni žbičani naplatci (na koje se montiraju gume bez zračnica) nisu jedini detalj kojim se Classic razlikuje od osnovnog VR6. Prvo što upada u oči je crvena boja sa srebrnim trakama, što bi trebalo biti u duhu starih Horexa, a tu je i drugačije sjedalo s istaknutim šavovima.

Mehaničke promjene bi trebale pridonijeti lakoći korištenja i užitku vožnji zavojitom cestom, no ipak djeluju pomalo zbunjujuće. Nema ništa sporno da Classic verzija ima Sachs umjesto WP stražnjeg amortizera, no iznenađuje da bi tek blagim promjenama na ispuhu i elektronici došlo do toliko dramatičnih promjena u performansama specifičnog agregata, čijih je 1.218 ccm raspoređeno u usko postavljenoj V6 konfiguraciji s cilindrima u jednom bloku.

Naime, deklarirana snaga je smanjena sa 161 KS pri 8.800 okr/min na samo 126 KS pri 8.500 okr/min, dok je 137 Nm pri 6.800 okr/min pretvoreno u 120 Nm pri 7.000 okr/min. Iako u Horexu tvrde da je sve to rezultiralo osjetno punijom krivuljom na niskim i srednjim režimima vrtnje, dodatnu sumnju u točnost tehničkih podataka pobuđuje i što se za takav bitno slabiji Classic i dalje deklarira elektronski ograničena brzina od 250 km/h. Za motocikl sa 126 KS, 249 kg i nikakvom aerodinamikom ta se brzina ipak doima teško dostižnom.

{gallery}NOVOSTI/N137/Horex/Gallery{/gallery}


fbmp ytmp imp