Novosti

Valentino Rossi zadimio Monzu ispred više tisuća obožavatelja

jpeg
Česta je pojava da se vozači iz jednog sporta okušaju u drugim sportovima. Neki vozači su doista uspješni u više sportova, ali nitko nije u tome toliko dobar kao Valentino Rossi. Sa sjajnom MotoGP karijerom iza sebe, jedinstvenim testom za Formulu 1, nastupom u NASCAR-u i sada još jednim epskim nastupom u povijesnom Monza Rally Show-u – iskazao se kao najveći svih vremena.

Na povijesnoj stazi u Monzi, Rally show svake godine privuče tisuće uzbuđenih obožavatelja koji žele pogledati nastupe svojih heroja dok se oni utrkuju u seriji štopanih etapa i natječu u popularnom "Masters"-u (gdje se vozači natječu jedan na jedan).

Sve je počelo u Petak sa dvije etape što je Valentinu omogućilo da fino ugodi svoj Ford Fiesta RS WRC automobil dok se utrkivao sa Španjolcem Dani Sordom. Nakon tri pobjede u Subotu, "najbolji svih vremena" nije mogao biti sretniji i željno je iščekivao nastup u Nedjelju gdje je uspio izboriti pobjedu u prvoj etapi.

Sa ukupno devet etapa iza sebe, Dani Sordo je uspio sa velikom mukom doći do pobjede koju je proslavio paljenjem guma i izvođenjem donut-a što je razdragana publika nagradila pljeskom. Međutim najveći pljesak je dobio nacionalni heroj koji je svoj nastup okrunio pravim showom od dima priređenim na ravnini pokraj pit stopa.

U zadnjem natjecanju, posljepodnevnom Masters Show-u, vozači su se utrkivali jedan na jedan da bi osvojili mjesto u velikom finalu. Valentino je projurio kroz prvu utrku, gdje je pobjedio Longhi-ja za 13 sekundi. U drugoj utrci je nažalost izgubio od Sorda koji je čekao svoju priliku. Valentino je u šikanu ušao preagresivno i ostvario kontakt sa zidom dok je Sordo prošao dalje. Bez obzira na podbacivanje u drugoj utrci, Valentino je otišao u finale gdje se opet našao sa Španjolcem u Citroenu.

Nakon velikog finala, Valentino je bio vidno uzbuđen jer se natjecao na ovom eventu. "Za mene je ovo jedan od najbitnijih trenutaka godine. Natječem se protiv svojih prijatelja i nemam toliko pritiska pred nastup. Šteta je što nisam ostvario sveukupnu pobjedu, ali sam izuzetno ponosan na četiri etapne pobjede što je stvarno nevjerojatno. Drago mi je što mogu vidjeti sve obožavatelje Rally i MotoGP natjecanja. Jako sam sretan. Vraćam se sljedeće godine!"
video

jpeg-1

jpeg-2


fbmp ytmp imp