Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N139/F6C/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N139/F6C/Gallery

Novosti

Novitet: Honda Gold Wing F6C

 

slikaXX


F6C je atraktivno razgolićena verzija Gold Winga, ali i legitimni nasljednika modela Valkyrie


Nakon što su prošle godine na osnovi Gold Winga 1800 predstavili moderni bagger F6B, u Hondi su za 2014. odlučili otići i korak dalje te su na mehaničkoj osnovi najpoznatijeg putnog modela stvorili neobičan custom motocikl Gold Wing F6C, kojeg sami deklariraju kao „Street Muscle Cruiser“.

Ideja se može učiniti suludom, no Honda je još 1996., na osnovi ondašnjeg Gold Winga 1500 predstavila custom F6C Valkyrie, kasnije i futuristički i skupocjeni Rune, a još od 2007. se po sajmovima povlači i slično koncipiran koncept EVO 6. Na novom Gold Wingu F6C, koji se na američkom tržištu ponovo prodaje pod imenom Valkyrie, možete prepoznati utjecaj sva tri spomenuta motocikla.

Osnova svega je masivni aluminijski okvir, praktično identičan onom na klasičnom Gold Wingu. Ipak, F6C ima položeniju prednju vilicu, s kojom je osovinski razmak porastao sa 1.690 na 1.707 mm, a istovremeno je ugrađen i potpuno novi stražnji dio okvira, kako bi se u pravom custom stilu sjedalo spustilo na 734 mm. Isto tako, aluminijski naplatci su porasli za jedan col u promjeru, pa se tako naprijed montira nisko profilna guma dimenzija 130/60-19, dok jednoruka aluminijska vilica čvrsto drži kotač s gumom dosta suzdržanih mjera 180/55-17.

Beskrajno elastičan bokser agregat s položenih 6 cilindara nije previše mijenjan. Zapravo, čini se da je konstruktorima najviše glavobolje zadavalo uklapanje bočno smještenih hladnjaka u konture custom motocikla. S deklariranih 116 KS pri 5.500 okr/min, F6C je tek simbolično slabiji od Gold Winga, ali je zadržao impresivnih 167 Nm pri 4.000 okr/min, što sve znači da bi, bez obzira na pozamašnih 341 kg, s lakoćom trebao opravdati željenu titulu „Street Muscle Cruisera“.


{gallery}NOVOSTI/N139/F6C/Gallery{/gallery}



fbmp ytmp imp