Novosti

Događaj: Dan vožnje (motorom) na posao

RTW Logo color 3inch

Prije dvadeset i tri godine se u Sjedinjenim Američkim Državama odigrao prvi „Ride To Work Day", a ovo događanje od tada samo raste u brojnosti sudionika diljem svijeta.

Kroz godine je 16. lipnja postao tradicionalan dan kada vozači skutera i motocikala ukazuju na to o koliko praktičnim i smislenim prometalima je riječ. Neprofitna organizacija o kojoj više možete saznati na www.ridetowork.org trudi se promovirati činjenice o tome kako su motocikli i skuteri odličan način za putovanje na posao.

Kome nije jasno, motocikli i skuteri troše manje resursa, poglavito goriva od automobila, a tu je i nezaobilazna činjenica da zauzimaju manje prostora u prometu odnosno na parkirališnim mjestima. Dan vožnje na posao prilika je da se zakonodavcima, poslodavcima i svima koji bi mogli nešto promjeniti ukaže na sve prednosti ovakvog prometovanja.

Ova manifestacija se odražava uz potporu FIM-a te kroz njihovo djelovanje dodatno dobija na težini, a ne bi bilo zgorega da i našim lokalnim zakonodavcima ukažemo na neke načine kako nam mogu pomoći. U nadi da nećemo zvučati naporno, dobar korak bi bilo omogućavanje upravljanja s vozilima A1 za osobe koje posjeduju B kategoriju vozačke dozvole.

U svakom slučaju, označite 16.06. ove i svake naredne godine kao dan za vožnju na posao (motociklom ili skuterom) te time pružite podršku svjetskom pokretu koji radi na popularizaciji vožnje na dva kotača.

fbmp ytmp imp